avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara.Pot schimba numele copilului de familie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara.Pot schimba numele copilului de familie daca eu nu ...

Buna seara.Pot schimba numele copilului de familie daca eu nu am fost casatorita cu tatal copilului si copilul este recunoscut si poarta numele tatalui?
Puteți schimba, dar e mai facil acest lucru la împlinirea vârstei de 18 ani și durează cca. un an toată operațiunea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va ganditi ca schimband numele de familie al copilului ii " luati" tatalui drepturile parintesti, atunci nu rezolvati nimic cu acest demers.
Dcaa sunteti separata de tatal copilului, atunci demersul corect in instanta este solicitarea ca minorului sa-i fie stabilită locuinta la mama, sa exercitati autoritatea parinteasca in comun cu tatal sau doar dvs in mod exclusiv, obligarea acestuia la plata unei pensii de intretinere si stabilirea unui program de vizita.
Contactati un avocat si discutati pe larg cu acesta pentru a va putea ajuta raportat la adevarata problema pe care o aveti.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti , pe cale administrativa, cu acordul tatalui sau cu suplinirea acordului tatalui in instanta.
Conteaza sa aveti motive intemeiate, in sensul og 41/2003

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil Loredana Diaconu Loredana Diaconu Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data? (vezi toată discuția)
Cum imi pot trece copilul pe nume? nyco_sylvya nyco_sylvya Am un copil de 5 luni si as vrea sa il trec pe numele meu sa nu mai avem de-a face cu tatal copilului. L-am dat in judecata pentru pensie alimentara iar el ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie minor ioana_livia ioana_livia buna seara. amm trait in concubinaj 3 ani de zile. in 2011 , a venit pe lume baiatul meu. initial copilul a fost trecut pe numele meu, la insistentele tatalui ... (vezi toată discuția)