avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reținere permis pentru alcool la volan în mașină ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reținere permis pentru alcool la volan în mașină parcată

Bună, prietenul meu in timp ce era oprit pe o strada a venit politia la el si i-a pus etilotestul, a baut si i-a iesit 0,57, motivul pentru care se presupune ca a venit politia la el este ca i-a facut plangere ca mergea cu viteza. Astfel i-au retinut permisul..as vrea sa stiu daca se poate sa ii retina permisul chiar daca nu l-au oprit in trafic? adica el era oprit de ceva vreme cand a venit politia si nici nu l-au vazut circuland. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:12, 27 Iulie 2020
Dupa cum vedeti, se pare ca se poate.
Cand ati fost intrebat in legatura cu situatia de fapt si consumul in PV de constatare a infractiunii flagrante ce anume ati declarat?
In procesul verbal au scris domnii de la politie, el doar a semnat..a recunosut ca a condus prin oras...dar mi se pare putin ciudat faptul ca au venit la el cand era oprit si nu l-au vazut circuland...putea sa fi baut in masina cand era oprit.Acum care sunt procedurile care urmeaza?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dupa cum vedeti, se pare ca se poate.
Cand ati fost intrebat in legatura cu situatia de fapt si consumul in PV de constatare a infractiunii flagrante ce anume ati declarat?

Deci s-a autoincriminat cu alte cuvinte, a furnizat probe impotriva lui.
Mai departe, daca doreste celeritate ar fi indicat sa plateasca contravaloarea buletinului de analiza toxicologica si sa isi angajeze un avocat.
Dupa ce o sa primeasca rezultatul, in functie de situatia de fapt, o sa se dispuna efectuarea calculului retroactiv.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Chiar si in situatia in care nu ar fi recunoscut ar fi putut sa fie pus sub acuzație daca a condus el.
Conteaza.foarte mult si ce va iesi la analize.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața am și eu o întrebare soțul meu în data de ... Valentina2001 Valentina2001 Bună dimineața am și eu o întrebare soțul meu în data de 03.05.2021 a fost oprit de brigada rutiera din sectorul 3 cu o alcoolemie de 0,48 în etilotest ... (vezi toată discuția)
Permis recuperat , despagubiri Edwin12 Edwin12 \" Buna ziua , Acum doua saptamani mi a fost retinut permisul fara drept de circulatie , intamplarea a avut loc in Bucuresti , eu fiind din Constanta Eram ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan... ContSters323118 ContSters323118 Buna ziua! Am fost prins in timp ce conduceam un autovehicul cu o alcoolemie in aerul expirat 0,57 mg/l, noaptea.. pe un drum slab circulat, practic nu era ... (vezi toată discuția)