avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obtine autorizatie de construire pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obtine autorizatie de construire pe numele meu, pe jumatatea mea, fără dezmembrare?

Cum pot obtine autorizatie de construire pe numele meu, pe jumatatea mea fara dezmembrare?

Buna ziua,
Am in comun cu sora mea un teren intravilan.Am hotarat fiecare care jumatate o doreste. Fiindca ea doreste ca jumatatea ei sa o vanda in viitor, am hotarat sa iau eu jumatatea care este in continuarea proprietatii mele ca sa apuc sa contruiesc ceva pana la pensie. Nu putem face dezmembrarea deoarece exista o suprapunere. Terenul este inclus in cadrul programului national de cadastru din 2018. Pe jumatatea mea ar fi o suprapunere cu terenul meu practic. Am tot vorbit la primarie tot anul acesta si ultima data au zis ca abia in toamna sunt gata cadastrele.
Ca sa recuperam timpul am dori sa turnam fundatia in toamna asta ca la anul sa ne apucam de casa.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pot obtine autorizatie de construire, pe numele meu , pe jumatatea mea fara dezmembrare?
Pot face la notar un partaj voluntar in care sa se mentioneze fiecare ce jumatate doreste?
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:43, 27 Iulie 2020
1. Nu. Pentru ca va trebuie un act de proprietate pe teren.
2. Nu, pana nu va clarificati situatia cu documentatia cadastrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru parțial? Mira1925 Mira1925 Pot sa fac un cadastru numai pentru o porțiune (1/3) de pamant alocat mie de un Act de Proprietate cand ceilalți beneficiari (la 2/3 de pamant) nu au toate ... (vezi toată discuția)
Ridicare constructie Ramona1982 Ramona1982 am definitivat cadastrul pentru un teren si vrfem sa ne apucam de contructia unei case.vreau sa stiu care sunt urmatorii pasi, ce acte imi mai trebuie pentru a ... (vezi toată discuția)
Ce tip de nereguli se pot remedia prin programul national de cadastru si carte funciara? vida vida Buna ziua, Din 2008 sunt proprietarul unui imobil ( casa+teren) provenit dintr-o dezmembrare, in 2 loturi, facuta cu mai mult de 10 ani in urma. In 2016, ... (vezi toată discuția)