avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Traduceri. Declaratii fiscale detinator C.I.F.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Traduceri. Declaratii fiscale detinator C.I.F.

Buna ziua,
Detin autorizatie de traducator/interpret eliberata de Min Justitiei.
In luna februarie 2019 am depus declaratia de inregistrare fiscala si am primit un Certificat de Inregistrare Fiscala. Intrucat nu am avut activitate, nu am tradus si nu am emis facturi pana acum, nu am depus declaratia 220, si nici un altfel de declaratie, in afara de cea initiala de inregistrare fiscala.
Doresc sa incep activitatea si sa emit facturi, insa nu imi e clar cum trebuie sa procedez. Ar fi trebuit sa depun declaratie de venit estimativ, chiar daca nu am emis nici o factura? Pot sa depun declaratia acum? Se poate depune inainte sau dupa emiterea facturii? (Mentionez ca sunt angajata cu contract norma intreaga, nu stiu daca acest lucru influenteaza in vreun fel situatia)
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:57, 28 Iulie 2020
Nu se mai discuta de ceva ani de declaratia 220 ci de declaratia unica.
Anul trecut trebuia sa fi depus in maxim 30 de zile de la infiintare, declaratia unica cu estimatul pentru 2019 iar in acest an, pana la 30 iunie 2020 depuneati declaratia unica pentru inchiderea anului 2019 si estimatul pentru 2020. Pentru ca nu ati facut inca asta, depuneti acum declaratia unica in care completati partea cu estimatul pentru 2020 si incepeti sa va desfasurati activitatea cu incasari de venituri si plati la cheltuieli. Nu are legatura depunerea declaratiei cu momentul inceperii emiterii de facturi dar pentru ca termenul e depasit, faceti-va chiar astazi cont personal cu nume si cnp pe spatiul privat virtual, dureaza cateva zile pana vi se aproba si apoi depuneti declaratia unica cu estimatul pentru 2020.
Activitatea si calculul impozitului si a contributiilor sociale pe care va trebui sa le platiti ca persoana fizica independenta (traducator), nu are legatura cu faptul ca intre timp mai aveti si un contract de munca valabil in alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este impozitul pe venit pentru pfa? Andrei ramana Andrei ramana Am înființat decurgând un pfa cu codul caen 9001(activități de interpretare artistica).... Și as vrea sa știu care sunt următori pași de urmat cu ... (vezi toată discuția)
Problema pfa - nedepunerea declaratiei 220 multivers88888 multivers88888 Anul trecut, in aprilie, mi-am facut PFA : -- am obtinut actele de la registrul comertului -- am obtinut aproape toate actele de la finante mai putin ... (vezi toată discuția)
Nelamurire pfa inregistrat la onrc ciucardelcosti ciucardelcosti Buna ziua, M-am inregistrat de curand ca PFA la ONRC, am primit acel certificat de inregistrare cu datele aferente, CUI, Nr. de Inregistrare in Registrul ... (vezi toată discuția)