avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soluții după divorț pentru mamă cu copii cu autism
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soluții după divorț pentru mamă cu copii cu autism

O prietena are 2 copii de 6 si 7 ani jumate cu probleme de autism ambii, nu vorbesc si greu ii convinge sa stea locului 2 minute la masa. Sotul e mereu violent verbal, chiar si fizic atat cu ea cat si cu copiii. Nici unul dintre parinti nu mai merge la munca(ea a lucrat dupa terminarea studiilor superioare mai multi ani pana au aparut copiii) deoarece copiii au nevoie permananta de insotitor, nu ii poate lasa singuri nici o clipa. Incearca sa ii duca la terapie insa e foarte greu. Nu are cine sa ii ajute financiar sau sa stea cu copiii astfel incat ei sa poata reancepe serviciul. Din cauza batailor repetate, ea doreste sa divorteze. Are insa nevoie de o persoana care sa o ajute cu copiii zilnic, acolo in apartament si sa mearga impreuna cu ea si cei mici la terapie. Va rog, ce solutii poate avea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In urma divorțului tatăl o da fie obligat să plătească pensie de întreținere la nivelul veniturilor realizate sau daca nu realizeaza venituri la nivelul salariului minim pe economie.Alte ajutoare nu stiu eventual sa faca un memoriu la DGASPC, la Ministerul Muncii pe lângă alocații, poate copii beneficiază de alte ajutoare pt handicap .Situația nu pare prea roz daca nu o ajuta cineva din familie ,rude ,părinți greu de crezut că va avea venituri pt o bona etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate lua unul din copii??:(( georgy2 georgy2 buna ziua, st georgiana si va rog sa ma ajutati cu un sfat st casatorita de 5 ani, am 2 fetite, una de 2 ani si una de 2 luni, eu am 21 de ani, sotul 38, el ... (vezi toată discuția)
Cum sa poate raporta un sot la urmatorul caz ? nu exista divort ... Daniel2015 Daniel2015 Cum sa poate raporta un sot la urmatorul caz ? Nu exista divort nici demers in sensul acesta, insa in urma interpunerii socrilor in neantelegerile dintre soț ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie 2 minori Adriana HM Adriana HM Am ajuns si la asta intr-un final, unul cand e casatoreste nu vede viitoarele lucruri urate ale istirorie.....in fine. Sunt casa torita cu un cetatean ... (vezi toată discuția)