avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesor omis de la moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesor omis de la moștenire

Buna ziua!Mama a murit in 2008,iar in 2012 s-a facut succesiunea ,tata nu a vrut sa recunoasca ca mai are un fiu( din cauza jignirilor si amenintari cu moartea). Dar ne-a lasat mie si fratele meu mostenire.Iar fratele cel mai mare a aflat ca sa facut succesiunea fara el si pretinde bani (tata este mort de doi ani 2018). Ce trebuie sa facem sau cat are el drept din mostenire?
Cel mai recent răspuns: Petra70 , utilizator 20:28, 29 Iulie 2020
Are dreptul la 1/3.
Dvs nu aveti ce sa faceti. Eventual sa va puneti bine cu fratele să nu vă facă plângere penală și dvs si martorilor pentru fals în declarații.
Cel mai probabil se va adresa instanței pentru anularea certificatului de moștenitor. Ceea ce se va și întâmpla.
Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire Bamsee Bamsee Bună ziua, Deoarece am citit pe forumuri tot felul de discuții referitoare la situația noastră, am sa o descriu mai jos. Este vorba de o moștenire din ... (vezi toată discuția)
Succesiune Nicol200 Nicol200 Am fost 4 frati dupa moartea parintilor nu sa facut succesiune ,acum a murit unul dintre frati si doi dintre frati vreau sa faca succesiune si sa ... (vezi toată discuția)
Testament vs succesiune la notar. ce se întâmplă când sunt două testamente ale aceluiași testator? Cynthia20 Cynthia20 Mama a murit in 2008 si tata in 2018.La succesiunea dupa moartea mamei tata a renuntat la dreptul lui de succesiune dupa mama.Fratele meu si cu mine am semnat ... (vezi toată discuția)