avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data angajarii pe adeverinta de la vechiul angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data angajarii pe adeverinta de la vechiul angajator

Buna seara.
Intrebarea mea este. Am plecat de la vechiul job in data de 02.02.2020 cu prospect pt un alt job. Acel job nu s-a mai concretizat din cauza pandemiei. Eu am ramas acasa pana in data de 27.07.2020,cand m-am angajat la o alta firma. Din pacate nu imi place noul job si as prefera sa ma reintorc la vechiul job.
Exista vreo sansa ca pe adeverinta ce o voi primi de la actualul job in cazul demisiei si care va trebui prezentata (obligatoriu?) la reangajare la vechiul job sa nu fie trecute data angajarii si salariul?
Nu as dori ca vechea firma sa vada aceste detalii. Iar daca nu se poate, cine poate vizualiza aceste informatii? Doar personalul de la HR sau si alti sefi?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
JURJIUROZ1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 30 Iulie 2020
Nu exista nicio sansa ca pe adeverinta ce o veti primi de la actualul job in cazul demisiei sa nu fie trecute data angajarii si salariul.

La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, astfel cum rezulta din registru si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! doresc sa ma reintorc la lucru din ccc inainte cu ... andrea1990 andrea1990 Buna ziua! Doresc sa ma reintorc la lucru din CCC inainte cu 60 zile de a implini copilul 2 ani pt. a beneficia de stimulent insertie. Insa nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mi-am depus demisia la actualul loc de munca și ... StefanF93 StefanF93 Bună ziua, Mi-am depus demisia la actualul loc de munca și am întrebat când voi primi documentele de încetare, inclusiv adeverința de vechime. ... (vezi toată discuția)
Decizia de încetare a contractului individual de munca MiriM MiriM Buna seara , aș vrea să știu dacă pe lângă comunicarea verbala este nevoie și de o cerere scrisa pentru a-mi primi actele de la angajator după demisie, ... (vezi toată discuția)