Buna seara.
Intrebarea mea este. Am plecat de la vechiul job in data de 02.02.2020 cu prospect pt un alt job. Acel job nu s-a mai concretizat din cauza pandemiei. Eu am ramas acasa pana in data de 27.07.2020,cand m-am angajat la o alta firma. Din pacate nu imi place noul job si as prefera sa ma reintorc la vechiul job.
Exista vreo sansa ca pe adeverinta ce o voi primi de la actualul job in cazul demisiei si care va trebui prezentata (obligatoriu?) la reangajare la vechiul job sa nu fie trecute data angajarii si salariul?
Nu as dori ca vechea firma sa vada aceste detalii. Iar daca nu se poate, cine poate vizualiza aceste informatii? Doar personalul de la HR sau si alti sefi?
Multumesc
Nu exista nicio sansa ca pe adeverinta ce o veti primi de la actualul job in cazul demisiei sa nu fie trecute data angajarii si salariul.
La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, astfel cum rezulta din registru si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.