avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poti pleca de acasa la 17 ani si sa nu fi obligat să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poti pleca de acasa la 17 ani si sa nu fi obligat să te întorci?

Buna! Acum cateva saptamani o vecina a plecat de acasa, fata are 17 ani si a plecat la iubitul ei părinți fetei nu sunt de acord pt ca el este de etnie. Au fost la poliție iar cand au găsit-o nu stiu de ce nu au luat o si ea a putut rămâne cu el chair daca părinți ei nici acum nu sunt de acord. Vreau sa mentionez ca si eu am plecat de acasa dar pe mine m au luat chiar daca nu am vrut, eu acum nu mai am probleme dar vreau sa inteleg cum de poliția nu a putut sa o ia de acolo cu toate ca are 17 ani iar părinți se împotrivesc?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
Cristina757, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 11:52, 30 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar pe mine m au luat chiar daca nu am vrut

Bănuiesc că te-au convins, nu te-au luat cu forța.
Probabil fata despre care spui se opune mult mai hotărât decât ai făcut-o tu.
Păi si daca are 17 ani se poate opune fara sa o ia acasa părinți? Eu stiiam ca pana la 18 esti obligat sa stai cu ei

Emilika40 a scris:

dar pe mine m au luat chiar daca nu am vrut

Bănuiesc că te-au convins, nu te-au luat cu forța.
Probabil fata despre care spui se opune mult mai hotărât decât ai făcut-o tu.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încă o dată: dacă se opune fizic, deci pur și simplu nu vrea să plece de unde e, poliția nu are voie să o ia pe sus de-acolo.
Iar cu părinții e la fel: cât timp nu trag de ea la modul fizic degeaba îi spun să vină.

Teoretic da, obligație există pentru minori să stea cu părinții până la majorat. Legea spune că domiciliul copiilor este la domiciliul părinților. Practic, cu cât minorul e mai mare cu atât scade implicarea instituțiilor. Dacă avea 12-13-14 ani da, intervenea statul, dar cu atât de puțin înainte de majorat nu prea se mai întâmplă asta.

Tu ai făcut alegerea corectă atunci când ai decis să te întorci la ai tăi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corupere de minori daca eu am 24 de ani si ea 17 ani si 10 luni? el_koko_08 el_koko_08 eu am 24de ani,ea 17 ani si 10luni!parintii ei nu accepta deloc relatia noastra,ba chiar ma ameninta ca ma da in judecata,pe ea o bate de fiecare data cand ... (vezi toată discuția)
Situatie a unei fete minore Raoul_mw Raoul_mw Am si eu unele nelamuriri si poate imi veti da mai multe detalii cei care aveti ceva cunostinte de legislatie. Uitati care e treaba: Prietena mea are ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi schimb domiciliul la 16 ani ContSters327631 ContSters327631 Mi s-a comunicat de catre cei de la Telefonul Copilului ca la varsta de 16 ani am dreptul sa locuiesc separat de parintii mei, fiind necesar sa depun o ... (vezi toată discuția)