Buna seara! Ieri am trecut granița dintre Macedonia și Bulgaria pentru a veni spre casă și în vama la bulgari ni s-a spus că nu putem trece că avem o amendă de plătit. Ni s-au reținut pașapoartele și talonul mașinii, grănicerul a spus că nu știe despre ce este vorba și i-a dat soțului să semneze o hârtie în bulgărește, evident. A semnat, apoi a primit hârtia pe care scria că este o amendă din aprilie 2018, pentru depășire viteză, în valoare de 600 leva.
Problema este că noi am cumpărat mașina în 2019, iar pe hârtia aceea nu este scris corect numele fostului proprietar, este dublat prenumele.
Cum putem face să contestăm amenda din moment ce mașina nu era a noastră atunci și hârtia aceea este greșită? Către ce autoritate să scriem?
Cred ca este cam complicat si costisitoare. Am prefera in prima faza o contestatie facuta de noi si daca nu se rezolva, vedem cum procedăm în continuare.
As vrea totusi sa stiu daca cineva a mai facut contestatie, unde a depus-o. Necunoasterea limbii bulgare nu este o problema, se gasesc traducatori autorizati.
Dosar bulgaria
NataliaK
Bună ziua,
în urmă cu trei ani (pe vremea când mai exista taxa de înmatriculare), soțul meu a mers în Bulgaria (pentru un BMW din 2001 în valoare de ... (vezi toată discuția)