avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare Start-up
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare Start-up

Salutare tuturor!
Am o societate infiintata in 2018 prin programul start-up. Din pacate, nu ma mai pot ocupa de ea si as vrea sa o cesionez legal. Firma are datorii la stat si mi-as dori ca cel care preia firma, sa preia si datoriile pentru ca eu nu le mai pot plati.
Stie cineva cum as putea vinde firma LEGAL si nu prin tepari ? Nu am gasit cumparator si nu stiu la cine sa apelez sa ma sfatuiasca in gasirea cumparatorilor si a vanzarii ?
Exista vreo alta varianta de a scapa de aceasta firma astfel incat sa nu ma caute toate organele statului desi eu sunt bine intentionata ?
Cel mai recent răspuns: S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L , Consultant de business 23:12, 30 Iulie 2020
Nu puteți să dizolvați firma fără să plătiți datoriile la stat. Puteți cesiona părțile sociale ale firmai dacă găsiți o persoană dispusă să le preia.
Multumesc pentru raspuns !
Nu imi doresc sa dau teapa statului si sa nu platesc datoriile, ci mai degraba sa ma sfatuiesc cu un avocat/consilier care sa ma ghideze in vederea gasirii unui cumparator astfel incat sa nu o dau catre tepari si sa o fac legal. Fie ca achit catre stat apoi o cesionez sau o inchid.
Ceea ce ma intereseaza sa stiu mai exact, este, daca stie cineva un consultant/avocat care sa ma ghideze in aceasta cesionare ?
Vă pot ghida eu sau alți colegi de pe forum.
Buna ziua, va putem prelua noi societatea cu tot intregul pasiv-activ inclusiv debitele firmei sa treaca in evidentele noastre .
Ne puteti contacta telefonic oricand intre orele 10-19 la numerele 0767.495.073 / 0790.230.794
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma mica2010 mica2010 Buna ziua tuturor, In urma cu 4 luni ,un prieten al surorii mele, a dechis o firma pe numele ei,deoarece el nu mai putea deschide o alta.Acum el , a ... (vezi toată discuția)
Preluare firma simion nicoleta simion nicoleta buna ziua as vrea sa preiau o firma de la cineva care pleaca din tara firma are ceva datori la stat si la furnizori intrbarea mea este daca preiau aceasta ... (vezi toată discuția)
Cum vand o firma/ de ce as vinde o firma/ ce se poate intampla daca vand o firma qqqqqq qqqqqq Detin o societate comerciala tip srl, in care am functia de administrator si pe care as dori sa o cesionez, catre o alta persoana. In prezent firma are datori ... (vezi toată discuția)