avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, cu copil minor

Buna ziua,

Luni pe data de 27.07. am vazut pe site ul Judecătoriei de care apartin, pronunțarea dnei judecătoare in cazul unui divort cu minori.
As avea cateva întrebări legate de raspunsul acesteia:

Tatal lucreaza in strainatate si de 1 an de zile refuza sa trimită bani copilului. In pronunțare se stipulează ca trebuie sa plătească retroactiv de la data in care a fost înregistrata cererea de chemare in judecata.

1. Cum se procedează în cazul în care nu plateste sau plătește partial?
2. Cat durează pana cand poate fi obligat/fortat sa plătească pensia alimentara, din momentul in care hotararea este definitiva?
3. Custodia este comuna, cu domiciliul stabilit la mama. Ce pretenții poate sa ridice tatal asupra copilului, in acest caz?
4. Avand domiciliul si serviciul in străinătate, tatal are dreptul la alocatie pt copil, in tara respectiva. Cum poate copilul sa beneficieze de ea?

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Numai bine!
Aceste intrebari ar trebui discutate cu un av exced unui răspuns de câteva rânduri pe un forum.Daca nu plătește de bună voie puteti apela la un executor judecătoresc și formula pt a il.speria o plângere la poliție pt infracțiunea de abandon de familie.Cat durează la executor depinde de n variabile,de executor, de instanta,daca are bunuri,venituri care sunt identificate de executor etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara eclesia eclesia Buna ziua,am o intrebare,daca eu am plecat in vizita la sora mea in Italia cu copilul de 1 an...mentionez ca sunt divortata si am imputernicire de la fostul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara legislatie curenta Andrea28 Andrea28 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de o pensie alimentara pe care viitorul meu sot este fortat s-o platesca. Copilul este recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor neachitata de 2 ani. plangere la ordonanta parchetului admisa. alexandra_campeanu alexandra_campeanu Buna_dimineata! Am si eu o problema, de 2 ani fostul meu concubin nu isi achita plata pensiei integrala de intretinere minor, in cuantum de 130 lei stabilita ... (vezi toată discuția)