Incerc sa mai adresez o intrebare aici, in speranta ca a doua oara voi avea mai multa sansa si cineva chiar va raspunde.
As vrea sa stiu ce prevede legea pentru un caz unde in urma divortului nu s-a efectuat partaj, legat de bunurile - in acazul acesta un apartament - dobandite de unul dintre soti in timpul casniciei. Este vorba de o casnicie cu certificat de casatorie din 16 octombrie 1983 si ponuntarea hotararii definitive&irevocabile de divort din 22 septembrie 1999. Apartamentul este pe numele sotiei oficial, partajul nu a fost efectuat nici pana astazi, as vrea sa stiu daca sotul mai are vreun drept asupra apartamentului ori daca sotia are vreo obligatie fata de el daca vrea sa vanda / inchirieze / etc. apartamentul. si dupa 21 de ani de la divort.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Nu.E dobindit inainte de casatorie deci , in principiu e bun propriu.Si este trecut pe numele ei.Eventual un drept de creanta , daca poate fi dovedit cu acte, pentru sumele cu care s-a contribuit la cumpararea acestuia , pe timpul cit ati fost impreuna fara a fi casatoriti.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns, dar este singurul de acest fel. Imi puteti spune la ce lege sa ma uit pentru validare la notar? Multumesc anticipat!
nu va mai faceti sperante, apartamentul e prezumat a fi comun, nu scapati fara o actiune de partajj. Sotia poate cere o cota mai mare, ca i-au dat parintii bani.
Casa nu a fost luata pe banii parintilor,, ci au contribuit si ei, ceea ce e altceva.
Ca sa fi fost bun propriu, cumparau casa parintii,, apoi o donau fiicei sau donau banii si fata cumpara casa.
Cum nu exista niciun act in acest sens si nici in contractul casei nu se specifica provenienta banilor, ca ar veni de la parinti, imobilul e comun ca buna ziua. Faceti partaj ca altfel nuse poate vinde daca asta vreti.