avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin și pașaport după divorț
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin și pașaport după divorț

Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog cu o informatie?
Daca divortul de la notar se pronunta pe 14 august, as putea sa merg in aceeasi zi la schimbat de buletin, urmand a-mi fi trimis prin posta in strainatate, iar eu sa calatoresc in aceeasi zi de 14 august cu pasaportul pe numele fostului sot, iar cand primesc buletinul sa il schimb la ambasada din Londra?
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Catalinca , utilizator 12:08, 4 August 2020
Puteți călători cu pașaportul actual și vi-l puteți schimba în UK, dar nu puteți merge la Evidență pentru cartea de identitate în 14 august.

Ca să depuneți actele trebuie să aveți sentința de divorț și să o legalizați - să aibă mențiunea definitivă. Până va fi redactată vor trece multe săptămâni, iar după ce o primiți mai trebuie să treacă 30 de zile ca să o puteți legaliza. Un avocat împuternicit de dvs. se poate ocupa de asta. Sau faceți de-acum o împuternicire la notar cuiva care se descurcă.

Multumesc pentru raspuns!
Notarul mi-a spus ca imi pot schimba buletinul chiar pe 14, deoarece este un divort de comun acord la notar!

Emilika40 a scris:

Puteți călători cu pașaportul actual și vi-l puteți schimba în UK, dar nu puteți merge la Evidență pentru cartea de identitate în 14 august.

Ca să depuneți actele trebuie să aveți sentința de divorț și să o legalizați - să aibă mențiunea definitivă. Până va fi redactată vor trece multe săptămâni, iar după ce o primiți mai trebuie să treacă 30 de zile ca să o puteți legaliza. Un avocat împuternicit de dvs. se poate ocupa de asta. Sau faceți de-acum o împuternicire la notar cuiva care se descurcă.

Ah... mi-a scăpat că ați scris de divorț la notar. Are dreptate. Scuze! :)
Probabil v-a zis și că trebuie să faceți cuiva procură pentru a vă ridica noua carte de identitate de la Evidență.

Puteți face tot ce ați întrebat.
In 14 august mergeti la evidenta, dupa care plecati cu pasaportul dar cine va ridica buletinul? Puteti sa imputerniciti pe cineva, la notar, inainte de a depune actele, care sa va ridice buletinul. Nu o sa va trimita serviciul de evidenta buletinul in strainatae pentru ca nu are astfel de atributii.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
Justitiarul711, utilizator
Ii voi lasa imputernicire mamei.
Va multumesc mult!!

Justitiarul711 a scris:

In 14 august mergeti la evidenta, dupa care plecati cu pasaportul dar cine va ridica buletinul? Puteti sa imputerniciti pe cineva, la notar, inainte de a depune actele, care sa va ridice buletinul. Nu o sa va trimita serviciul de evidenta buletinul in strainatae pentru ca nu are astfel de atributii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea documentelor dupa divort ionelabadea ionelabadea Acum trei ani m-am divortat de fostul sot, datorita locului de munca nu am putut sa merg in tara sa-mi schimb actele (numele), acum am pierdut buletinul, si ... (vezi toată discuția)
Am o urgențã in legãtura cu titlul de calatorie Cocoandrus Cocoandrus Buna!sunt căsătorita in Londra si am un bebe de 3 luni!in Decembrie vrem sa mergem in România doar ca am o nedumerire!pe certificatul de naștere ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa casatorie in regim de urgenta Isabela_bv Isabela_bv Miercuri voi avea cununia civila si sambata trebuie sa plecam din tara. Nu stiu cum trebuie sa procedez sa schimb cartea de identitate cat mai repede dupa ... (vezi toată discuția)