avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata impozitului pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata impozitului pe venit

Buna ziua. Am nevoie de niste lamuriri referitoare la plata impozitului pe venit. Daca inregistrez in 2020 venit online din reclamele de pe pagina unde scriu continut ( Scriitoare), nu pot sa anticipez cat sau daca o sa produc ceva :
1. unde ma incadrez ca descriere ocupatie/ din ce am obtinut veniturile: Prestari servicii sau exista alta incadrare?
2. Impozitul pentru venitul produs in 2020 il pot declara in ianuarie 2021, online( am cont virtual Anaf) pe tot si platesc 10% din tot ce am facut in 2020?
3. Presupun ca merge sa platesc cei 10% si sa completez declaratia online. Mai trebuie sa platesc ceva si altundeva? de ex pentru pensie este obligatoriu sau optional? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Noeme , utilizator 18:41, 3 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa depuneti declaratia unica pe contul de pe spatiul privat virtual pentru total venituri incasate in 2020 din aceasta activitate dovedite cu extrasul de cont bancar (pe care trebuie sa-l pastrati cinci ani pentru un eventual control), pana pe 15 martie 2021. Sunt venituri din strainatate din prestari servicii de prelucrare date, administrare pagini web si activitati conexe (cod caen 6311).
Tot pana la acea data e si termen de plata a impozitului.
In cazul in care aveti in timpul anului un venit peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie, atunci veti fi obligat la plata anuala si pentru contributia la sanatate. Atat.
Multumesc frumos pentru informati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicarea pe internet alex21m3 alex21m3 Salut, pentru publicarea pe internet (articole de blog si diverse informatii) exista o forma legala de persoana juridica? Ma intereseaza sa legalizez ... (vezi toată discuția)
Prestare alte servicii fata de cod caen stabilit staycu staycu Buna dimineata, va rog frumos, sa imi spuneti si mie, exista vreo problema daca imi fac un magazin online si incep sa vand ceasuri sa zicem, insa facturile le ... (vezi toată discuția)
Intrebari pfa - web design mastermindsro mastermindsro Buna seara! Doresc sa ma inregistrez ca PFA cu norma de venit. Domeniul meu de activitate este vanzarea de produse gata facute web design si servicii web ... (vezi toată discuția)