avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere hotarare judecatoreasca de adoptie in RO ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere hotarare judecatoreasca de adoptie in RO emisa in Germania

Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie. Fiul meu(cetatean roman minor) dintr-o alta relatie tocmai a fost adoptat de sotul meu, cetatean german. Noi locuim in Germania iar procesul de adoptie a fost urmat aici. Hotararea judecatoreasca prin care s-a aprobat adoptia a fost emisa in Germania.
Care este procedura de recunoastere a hotararii judecatoresti din Germania in Romania, ca sa putem sa ii schimbam numele si eventual(?!) sa obtinem un nou certificat de nastere romanesc.
Mentionez ca atat eu cat si copilul avem domiciliu in Romania, cu rezidenta in Germania.

Multumesc frumos!

Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
AncaM78, utilizator
Buna ziua,

Hotararea trebuie tradusa, respectiv legalalizata , pentru a fi recunoscuta in GERMANIA, stat membru al UNIUNII EUROPENE.
Hotararea este emisa in Germania. O vreau recunoscuta in Romania

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Hotararea trebuie tradusa, respectiv legalalizata , pentru a fi recunoscuta in GERMANIA, stat membru al UNIUNII EUROPENE.


Aceeasi norma se aplica. O seara frumoasa,

av .Stoica Ioana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare custodie unica, parinti fara casatorie. Elena2019 Elena2019 Buna ziua! Succint situatia este aceasta:: - Copil nascut in Franta, certificat de nastere romanesc eliberat de Ambasada. - Mama si tatal copilului nu au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, ... CristinaVoicu CristinaVoicu Buna ziua. Fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, si-a dat in judecată tatăl pentru pensie de întreținere. Sunt divorțată de tatăl ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor de catre sotul mamei AncaM78 AncaM78 Buna ziua, As dori si eu suport in urmatoarea situatie. Sotul meu, cetatean german doreste sa il adopte pe fiul meu minor(4 ani) dintr-o alta relatie. Ce ... (vezi toată discuția)