avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norme de protectie a muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norme de protectie a muncii

Ce prevad (daca exista) normele de protectie a muncii despre spatiul de lucru intr-un birou?
Este limitat nr. de salariati in functie de suprafata incaperii respective?
Credeti ca ITM s-ar putea sesiza in cazul in care unui salariat i s-ar oferi ca spatiu de lucru 1mp intr-o incapere de 2mx 5m in care mai lucreaza alti 4 colegi, fiecare cu PC personal?
Cel mai recent răspuns: dust_in_the_wind , utilizator 11:07, 10 August 2006
Normele generale de protectia muncii prevad ca inaltimea minima a unei incaperi ce urmeaza a fis folosita drept birou trebuie sa fie 2,6 m iar fiecare salariat trebuie sa beneficieze de un volum de minimum 10 metri cubi. (nu se face calculul dupa metri patrati de birou pentru ca marimea acestora poate varia de la o firma producatoare la alta). poti sa faci un calxul si sa vezi daca se asigura minimul de volum in situatia ta. Daca nu, poti sesiza angajatorul sa ia masuri sau Inspectia Muncii
Multumesc pentru raspuns, Diana. Imi poti spune te rog si care este normativul care prevede aceste lucruri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu de lucru alocat unui angajat Margareta72 Margareta72 Cati metri patrati sunt alocati prin lege unui angajat intr-un birou in care se desfasoara activitatea de CTC ? Daca fiecare birou are pe el si un PC se ... (vezi toată discuția)
Norme spatiu salariati StefanaSorescu StefanaSorescu Buna ziua, spuneti-mi va rog, exista vreo reglementare prin care angajatorul este obligat sa ii asigure salariatului un birou (incapere) luminata si aerisita ... (vezi toată discuția)
Cum procedezi cu stresul și presiunea pusă asupra ta , la locul de muncă? A1n2a3 A1n2a3 Bună ziua! Mama mea lucrează în cadrul unei instituții private , unde , de ceva timp , patronul pune presiune asupra ei , în sensul că o încărca cu ... (vezi toată discuția)