avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum se contesta o evaluare anuala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum se contesta o evaluare anuala

Buna ziua. Cum pot sa contest o evaluare anuala respectiv pentru anul 2008, evaluare intocmita in decembrie 2009
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 18 Decembrie 2009
1. Functionarul public debutant nemultumit de rezultatul evaluarii poate contesta calificativul de evaluare, in termen de 5 zile lucratoare de la data luarii la cunostinta, la functionarul public ierarhic superior evaluatorului.
Functionarul public debutant nemultumit de rezultatul contestatiei se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile legii.

2. Functionarii publici nemultumiti de rezultatul evaluarii pot sa il conteste la conducatorul autoritatii sau institutiei publice. Conducatorul autoritatii sau institutiei publice solutioneaza contestatia pe baza raportului de evaluare si a referatelor intocmite de catre functionarul public evaluat, evaluator si contrasemnatar.
Contestatia se formuleaza in termen de 5 zile calendaristice de la luarea la cunostinta de catre functionarul public evaluat a calificativului acordat si se solutioneaza in termen de 15 zile calendaristice de la data expirarii termenului de depunere a contestatiei.
Rezultatul contestatiei se comunica functionarului public in termen de 5 zile calendaristice de la solutionarea contestatiei.
Functionarul public nemultumit de modul de solutionare a contestatiei formulate se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile legii.
Functionarii publici evaluati direct de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice, nemultumiti de rezultatul evaluarii, se pot adresa direct instantei de contencios administrativ, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare rezultat evaluare anuala-functionar public MONICA6711 MONICA6711 BUNA ZIUA, IN SITUATIA IN CARE UN FUNCTIONAR PUBLIC ESTE NEMULTUMIT DE NOTA OBTINUTA LA EVALUAREA ANUALA, CARE ESTE PROCEDURA DE URMAT PENTRU A AJUNGE LA ... (vezi toată discuția)
Contestare raport evaluare 2019 marina_camelia marina_camelia Buna ziua. Sunt functionar public la o institutie. In data de 05.02.2020 mi-s-a adus la cunostinta raportul de evaluare avand calificativul bine. As dori ... (vezi toată discuția)
Contestarea fisei de evaluare IORDANA IORDANA Care este termenul legal in care un angajat bugetar - personal contractual poate contesta in instanta fisa de evaluare anuala? (vezi toată discuția)