Incerc sa aflu daca mai putem actiona in vreun fel pentru speta de mai jos.
Tatal meu este angajat la societatea S.C. GIMART IMPORT EXPORT S.R.L. in Calarasi in functia de mecanic din 6 martie 2014. In 4 august,cand a mers la lucru, presedintele companiei i-a comunicat sa mearga la secretariat pentru a-si face cerere de concediu pentru urmatoarele 4 zile(cate mai avea de luat) pentru ca urmeaza sa-i fie desfacut contractul cu motivatia desfiintarii locului de munca pe care acesta il ocupa. Mentionez ca in acelasi rol, compania mai are angajata si o a doua persoana.
Azi, cand a fost solicitat sa revina pentru finalizarea documentelor, l-a obligat sa scrie pe o pagina de hartie ca pleaca din companie cu acordul ambelor parti, apoi i-a fost inmanata o decizie de incetare a contractului de munca prin demisie, nu prin desfiintarea locului de munca cum era discutat anterior.
Tatal meu a refuzat sa semneze documentul intrucat asta presupunea sa piarda posibilitatea de a primi somaj. Urmare a acestui refuz, presedintele companiei a devenit recalcitrant si i-a cerut sa paraseasca locatia amenintandu-l, comunicand in mod repetat ca nu e treaba d-lui ce face tatal meu mai departe in ce priveste actele de somaj, si nu e interesat de acest aspect.
Pentru a nu degenera discutiile, tatal meu a parasit locatia.
A predat toate echipamentele companiei, insa nu stim cum sa procedam in continuare,intrucat in ce ne priveste, acum nu avem nici un document care sa justifice desfiintarea contractului de munca. Daca ne puteti da cateva indicatii, v-am fi recunoscatori.
Multumesc
Buna ziua,
Eu, in prima faza, as povesti* ce ati scria aici si la ITM, sa aflu si parerea dumnealor...
Este posibil ca tatal dvs. sa fie pontat nevinovat o perioada si apoi sa fie cercetat disciplinar pentru absente, urmand ca "pedeapsa" sa fie desfacerea contractului de munca.
Sesizati ITM si vedeti ce spun si dumnealor.
Tatal dvs va trebui sa promoveze o actiune in isntanta pentru a se anula decizia de incetare a c.i.m. ... la ITM nu prea are ce face daca s-a emis decizia de incetare