avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ...

daca am custodie exclusiva asupra minorei si vreau sa plec cu ea in Austria sa muncesc acolo si sa-mi stabilesc domiciliul acolo, trebuie sa fac vreo actiune in instanta ca imi schimb domiciliul sau ceva ? mersi frumos.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:36, 11 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai nu trebuie sa cereti stabilirea domiciliului in strainatate, pt ca numai dvs exercitati autoritatea parinteasca, deci singura care luati decizia de a va muta,nu aveti nevoie de acordul tatalui sau decizia instantei, cereti doar modificarea programului de vizita pe motiv ca nu il mai puteti respecta pe asta. Parerea mea e ca nu se va face nicio ancheta, mai ales daca nu cere nimeni.
Deocamdata nu cereti nimic.. anuntati-l pe tata ca va veti muta sau ca v-ati mutat deja si stabiliti cand si cum isi va vedea copilul.
Acuma, dvs stiti ce fel de persoana e tatal, ca daca e unul care nu si-a mai vazut copilul de nu stiu cand, nu isi cauta copilul si nu au o relatie..programul ala de vizita e doar de forma, nici nu trebuie bagat in seama in vreun fel,


Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sorana_g sau leona777, înţelegeţi-vă cine sunteţi?Mama căreia i s-a luat copilul de către DGASPC la vârsta de 1 an, mama care azi are autoritate părintească exclusivă (!?) sau tatăl cu program de acomodare la domiciliul mamei, pentru un copil de 6 ani? Şi dacă aveţi autoritate părintească exclusivă, de ce aveţi nevoie de suplinirea semnăturii tatălui, pentru care aveţi deja o încheiere executorie-nici o instanţă nu suplineşte o semnătură care nu e necesară!
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs exercitați autoritatea părintească în mod exclusiv. Așadar, puteți să luați orice măsuri considerați necesare pentru copil, inclusiv mutarea din țară. Dacă această măsură afectează dreptul la legături personale (program de vizită) al celuilalt părinte, puteți să vă înțelegeți amiabil sau prin instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exclusiva- stabilirea domiciliului minorului in strainatate anissia000 anissia000 Buna Sunt mama unei fetite de 3anisori Eu si tatal ne-am separat acum 1an si jumatate(nu am fost casatoriti) De atunci el nu a mai contribuit la cresterea ... (vezi toată discuția)