avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor - majorare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor - majorare

Buna ziua!
Se da urmatoarea problema:
Parinti divorțați in instanta, cu un copil. Copilul rămâne la mama iar instanta stabilește pensie de întreținere minor in valoare de 57 lei ( obligația tatalui, avand un venit de 230 lei - pensie de handicap).
Mama face actiune in instanta pentru marirea alocatiei, pentru ca tatal beneficiaza de o pensie de stat pe caz de boala in val. de 704 lei + 375 lei pensie de handicap.
Cat trebuie sa plateasca tatal pensie de intretinere in aceste conditii, atat timp cat el si-a refacut familia, avand un copil rezultat din noua familie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:33, 11 August 2020
Buna ziua,
Tatal va trebui sa plateasca copilului fata de care are obligatia de plata 1/6 din venitul net adica 180 lei
1/3 pentru 2 copii, 1/6 pentru copilul dvs., adică 180 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am un copil cu handicap grav iar pensia alimentara a fost stabilita in 2013 la 238 lei/luna. Cheltuielile pentru recuperare si intretinere sunt mari ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marire ContSters410033 ContSters410033 Buna ziua,in 2014 am divorțat,sotul e plătit cu minim în acte dar așa are triplu,si a luat si Masina,fapt pt care mi a dat 6mil pensie.au trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară.plătesc pensie pentru băiatul meu de 315 ... ciobanuclaudia ciobanuclaudia Pensie alimentară.Plătesc pensie pentru băiatul meu de 315 lei ,venitul meu lunar este de 375 indemnizație de handicap și doresc să întreb dacă mama a ... (vezi toată discuția)