Vreau sa depun divorțul dar nu am actele in original....el nu vrea sa mi le dea.
O dată cu cererea pot depune si un program de vizita pentru copii?
Ce dovezi am nevoie...suntem separați de un an este asta suficient?
Nu aveti nevoie de actele in original, va trebuie doar copie xerox simpla de pe ele.
Da, cererea de divort trebuie sa cuprinda atat capat de cerere privind desfacerea casatoriei cat si cererile accesorii privitoare la copil: autoritate parinteasca exclusiva sau comuna in functie de situatie, domiciliul copilului, pensie de intretinere si modalitatea ei de plata, stabilirea legaturilor persoanale ale tatalui cu copilul daca este cazul.
Contactati un avocat recomandat sau de pe forum pentru o consultanta sau macar pentru redactarea cererii.
Nu trebuie sa treaca o anume perioada de timp de la separarea in fapt pentru a solicita desfacerea casatoriei.
In luna iunie spuneati ca domiciliul copiilor a fost stabilit la tata printr-o hotarare judecatoreasca si ca dvs nu aveati program de vizita. Divortul nu s-a solutionat tot atunci? Intrebarea de astazi este pentru situatia dvs sau pentru vreo prietena?
Deoarece descrierea situatie de astazi cu corespunde cu ce ati postat pe forum in trecut ca sa stim cum sa va ajutam efectiv pentru ca este posibil ca dvs sa incurcati procedurile din moment ce nu aveti cunostinte juridice astfel incat ne induceti si pe noi in eroare, oferindu-va sfaturi care nu corespund nevoilor dvs.
Buna ziua, puteti obtine duplicate ale actelor necesare pe care le puteti depune in instanta in lipsa originalelor. In primul rand va trebuie certificatul de casatorie si actele de identitate. In cazul unui divort cu minori in care solicitati si stabilirea autoritatii parintesti, va trebuie si certificatele de nastere ale acestora. Dovezile necesare se raporteaza la motivele de divort si ele pot diferi in functie de cum formulati cererea de divort respectiv daca solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna sau exclusiva. Motivele de divort pot fi : acordul soţilor, la cererea ambilor sau a unuia dintre ei, acceptată de celălalt;•din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi căsătoria nu mai este posibilă (culpa);•separare în fapt de cel puţin 2 ani;•starea de sănătate a reclamantului.
Nu...atunci am stabilit custodia si pensia alimentara...acum am sa cer program de vizita si cerere de divorț...multumesc pentru sfat...daca voi spune că doresc divorț din cauza ca am plecat eu de la domiciliu relațiile noastre fiind conflictuale este ok?
Sfatul meu este sa colaborati cu un avocat macar pentru redactarea cererii.
Ati mai actionat singura si la primul proces unde ati pierdut stabilirea domiciliului copiilor la dvs si ati ramas si fara program de vizita din cauza faptului ca nu ati avut cunostintele juridice necesare pentru a va apara corespunzator.
As zice ca nu este cazul sa repetati aceeasi greseala.
Aveți nevoie doar de copii ale actelor de stare civilă. Nici măcar certificatul de căsătorie nu mai este necesar a fi depus în original, deoarece codul civil prevede că se depune o copie a acestuia.
Pensie alimentara
carmin
buna ziua,
sunt o mamica disperata,am doi copii,unul mic de doar doi ani,am pierdut serviciul dupa cei doi ani de stat ac.cu copilul,intru in somaj,voi avea ... (vezi toată discuția)