avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare liste intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare liste intretinere

Buna ziua!
Am solicitat Asociatiei de proprietari o verificare a unor liste de intretinere de anul trecut, intrucat am sesizat ca au fost gresite calculele si, de asemeni, sa se verifice cum au fost repartizate sumele pe care le-am achitat (am avut niste restante si am platit o suma mai mare).

Mentionez ca anul trecut era o alta firma care se ocupa de listele noastre de plata.
Incepand din acest an, este o cu totul alta firma.

La solicitarea adresata prezentei firme de administrare, mi s-a raspuns ca nu pot da curs solicitarii mele, intrucat nu se ocupau ei de blocul nostru.

Va rog sa imi spuneti daca este posibil asa ceva?
Ar inseamna sa raman cu o datorie de cateva mii de lei, doar pentru ca cei din trecut au gresit listele.

p.s. Am sesizat acum, intrucat de cand e firma noua se pot verifica online cheltuielile aferente.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
codrin_codrin, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:32, 11 August 2020
Conform disp L nr 196/2018 valoarea intretinerii afisate in lista de intretinere lunara ,legal poate fi contestata la presedintele de asociatie in termen de 10 zile de la afisare
La interval de 1 an de zile se poate verifica legalitatea impunerii dar este dificil de stornat suma ,avand in vedere ca este vorba despre alt administrator de imobil
Sesizati oficial presedintele de asociatie si cenzorul,solicitati verificarea temeiniciei si legalitatii valorii de intretinere calculate si impuse pentru lunileXXX
Concret este vorba despre o activitate strict contabila care insa implica responsabilitatea aceluia care a realizat la vremea respectiva calculele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - obligatiile cenzorului neagu laura neagu laura tot la aceasta asociatie avem angajat un cenzor pe care il platim pe baza unui contract de prestari servicii care nu este membru al asociatiei, doresc sa va ... (vezi toată discuția)
Calcule eronate la intretinere MARIO2016 MARIO2016 In afisarea intretinerii, in repetate randuri desi unele sunt sumele afisate, totalul este cu totul altul, mai mare! Ce se poate face, inafara de a-l ... (vezi toată discuția)
Unde poate fi reclamat administratorul? Anca1972 Anca1972 Buna ziua, As dori sa stiu unde poate fi depusa o reclamatie impotriva administratorului unei asociatii, avind in vedere ca: 1. asociatia noastra este ... (vezi toată discuția)