avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O intrebare legata de partaj.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O intrebare legata de partaj.

Buna ziua. Sunt căsătorită de 11 ani si am 2 copii minori, de 10 si respectiv 8 ani. Trăim în prezent într-o casă pe care am cumparat o in 2011, în urma vânzării apartamentului ce il dețineam inainte de căsătorie. În contractul de vanzare-cumparat al noului imobil soțul meu a declarat în scris ca nu are nici o pretentie asupra lui, fiind obținut cu banii de pe apartamentul meu.
Anii au trecut, noi am demolat vechea casă si am construit alta pe acel teren.
Acum neînțelegerile dintre noi s'au accentuat si când a fost vorba de divorț omul meu primul lucru a pus casă la vanzare, uitând că nu o poate vinde pt ca nu e nici măcar la adm fiscală trecut.
Problema este ca eu nu vreau sa vand casa. Asa ca nu stiu cat va trebui sa-l despăgubesc. Casa a fost construită în 2014 și prea multe chitanțe nu avem. Acum el spune niște sume de ma doare capul. Cum se va proceda, ce se va lua în considerare pt aceasta despăgubire, ca sa imi fac măcar o idee despre ce ma așteaptă. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
Ioana_79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioana_79 , utilizator 00:18, 11 August 2020
In cadrul procesului de partaj se va realiza o expertiza tehnica imobiliara specialitatea constructii pt a se stabili valoarea de circulatie la acel moment.Ce spune soțul.nu are relevanță contează ce va spune av pe care va trebui sa-l angajați,expertul și în final ce va decide instanta.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

In cadrul procesului de partaj se va realiza o expertiza tehnica imobiliara specialitatea constructii pt a se stabili valoarea de circulatie la acel moment.Ce spune soțul.nu are relevanță contează ce va spune av pe care va trebui sa-l angajați,expertul și în final ce va decide instanta.

Va multumesc mult pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)
Demolare garaj, constructie autorizata & intabulata Miroslav83 Miroslav83 Buna ziua, am un garaj in proprietate, cumparat in urma cu 1 an jumate. Constructia este facuta cu atutorizatie si este intabulata. Vanzarea/cumpararea a ... (vezi toată discuția)
Inselatorie cu teren si casa gbaii gbaii Salut. Am o cunostinta din UK care a fost convins acum vreo 3 ani sa vina in Romania si sa traiasca aici (nu mai are nici un fel de rude si are 62 ani). Si\'a ... (vezi toată discuția)