avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Acum 2 ani am cumparat un apartament cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Acum 2 ani am cumparat un apartament cu urmatorii ...

Buna ziua!
Acum 2 ani am cumparat un apartament cu urmatorii bani: trei sferturi de la parintii mei si un sfert ai mei si ai sotului. Avem si un copil minor. Intrebarea este urmatoarea, daca eu doresc sa divortez apartamentul va ramane al meu sau se va imparti valoarea amandurora?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 21:13, 11 August 2020
Buna ziua,
O sa trebuiasca sa dovediti ca 3/4 din suma ati primit-o cadou de la parintii dvs. si atunci o sa primiti cota ce va revine conform contribuției ( adica peste 3/4 din apartament)
Atentie ca donatia, cadoul sa fie doar pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in instanta credit ipotecar Koresan Koresan Cum se partajeaza in instanta, va rog urmatoarea situatie: Credit de nevoi personale, acum in sold de 40.ooo euro , pe inca 28 ani, garantat cu apartamentul ... (vezi toată discuția)
Intrebare nicwwl nicwwl La cat are drept sotul,dintr un apartament in cazul unui divort ,daca sotia a primit in timpul casatoriei prin donatie de la familia ei trei sferturi din ... (vezi toată discuția)
In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)