avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Ma aflu in prag de divort de sotie, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Ma aflu in prag de divort de sotie, initiativ venita ...

Buna ziua! Ma aflu in prag de divort de sotie, initiativa venita din partea ei. A gasit pe alt barbat. Vrea sa aiba custodia copiilor si sa se mute in alt stat UE.
Intrebarea mea este daca are dreptul sa schimbe tara de domiciliu a copiilor cand acest lucru nu se justifica? Copii au trai decent asigurat la Romania, in familie nu sunt si nici nu au fost agresiuni etc.
Are sanse sa poata sa se mute cu tot cu copii in alt stat desi eu nu sunt de acord pentru ca ar insemna ca imi pierd copii? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
matrimonial, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:03, 13 August 2020
Contestați în instanță mutarea copiilor, arătați și dovediți cu martori cele pe care le-ați scris mai sus și argumentați de ce interesul superior al copiilor este să rămână în țară și nu să se mute în altă parte. Va fi un proces de durată.. Copiii ce vârstă au?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba despre custodie, probabil ci de stabilirea domiciliului minorilor la domiciliul mamei.Daca regula pt custodie este sa fie exercitată în comun de către ambii părinți,domiciliul copiilor se stabilește în general la mama.Exista foarte multe argumente pro și contra ce pot fi invocate într-un proces,depinde și de situația de fapt ,Mergeți la un av pe un forum nu.puteti sa aflati decât generalități.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt multe aspecte de discutat. E vorba despre stabilirea domiciliului minorilor. Chiar stabilt la mama nu ii poate duce peste hotare definitiv fara acordul dvs, in conditiile in care exercitati autoritatea parinteasca in comun.

Instanta va trebui sa cantareasca argumentele ambelor parti si sa decida conform interesului minorilor. Pt a pleca ar fi necesar un minim de conditii: sa aiba o locuinta si un venit stabil, sa fie inscrisi la cursuri, sa cunoasca limba etc...de aceea ziceam ca e mult de discutat su de argumentat atat pro cat si contra.

Spuneti ne ce varsta au copii ?
Cereți ca locuința copiilor să fie stabilită la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea minorului cu mama in strainatate madalina-s madalina-s Buna ziua. am o fiica de 14 ani, sunt divortata de tatal acesteia de la varsta de 1 an al copilului. Copilul si tatal au o oarecare relatie, il viziteaza ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori anttonnio anttonnio Buna ziua, In cazul unui divort pt. infidelitate cu doi minori, in cazul in care sotia a fost infidela, copii minori pot fi incredintati tatalui, in ... (vezi toată discuția)
Custodie minor BiscuSilviu BiscuSilviu Buna ziua. In urma unui concubinaj ce a rezultat un minor tatal vrea custodia copilului. Eu avand un salariu mai mic din care am o rata la casa lunar plus ... (vezi toată discuția)