avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neinregistrare contract chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neinregistrare contract chirie

Buna ziua,

Am si eu 2 intrebari legate de acelasi subiect:

Care sunt penalitatile suferite de o persoana fizica dar si de una juridica dar nu a inregistrat la termen un contract de chirie?

Vorbesc despre cazurile in care
1) o persoana fizica a incheiat un contract de chirie cu o persoana fizica
2) o persoana fizica a incheiat un contarct de chirie cu o persoana juridica
3) o persoana juridica a incheiat un contratc cu o persoana fizica

Va multumesc anticipat.

Andrei Constantinescu
Cel mai recent răspuns: andrei2577 , utilizator 14:17, 18 Decembrie 2009
1.Persoana fizica-proprietar are obligatia inregistrarii contractului de inchiriere la administratia financiara in termen de 15 zile de la data incheierii contractului sub sanctiunea amenzii.Persoana fizica - chirias are are decat obligatia achitarii obligatiilor contractuale.
2.Idem pct. 1
3.Persoana juridica nu are obligatia inregistrarii la Administratia Financiara ci doar in propria contabilitate.Persoana Fizica - chiria Idem pct.1
Daca doriti mai multe informatii puteti sa imi lasati un mesaj la adresa de mail office@avgabi.ro
Buna ziua,

Intrebarea mea se referea strict la calculul amenzii sau a altor tipuri de penalitati
Am detaliat deoarece cred ca se calculeaza diferit la pf fata de pf.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli accesorii operatiunii de inchiriere Mariralu Mariralu Contract de inchiriere intre PJ si PF, in contract este stipulat : \\"\\" Locatarul are obligatia sa plateasca cheltuielile cu utilitatile ( energ. electrica, ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu intre doua societati gabitza1980 gabitza1980 acest contract de inchiriere spatiu intre doua societati se face la un notar sau pur si simplu administratorul sau oricine altcineva din firma il poate intocmi? (vezi toată discuția)
Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)