Succesiune testamentara pe instanta - se poate?
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu aceasta chestiune....
O persoana a decedat (preot), si a lasat un testament.
Acest preot nu a fost nici casatorit, nici copii nu a avut. Deci nu exista mostenitori rezervatari.
Totusi, cei din testament, nu reusesc sa se reuneasca pentru a dezbate aceasta mostenire, si a primi fiecare ceea ce i-a fost lasat. Am incercat si notarial, dar niciun notar nu a reusit sa adune toti legatarii...
Fiind unul din legatari, as putea introduce cerere de chemare in judecata - ca la o succesiune normala, pentru dezbaterea acestui testament? Daca da, ce ar trebui sa cer instantei ? (testamentul a fost scris de mana) Sa constate deschisa succesiunea? sau ca e valabil testamentul? Sau ar trebui sa cer sa constate ca fiecarui legatar i-a fost lasat x lucru?
Va multumesc mult!
Va multumesc. Dar asta inseamna ca as avea interes sa dezbat succesiunea testamentara pentru toti? Adica am mai citit, si am vazut ca as putea sa cer sa se constate ca sunt legatar doar fata de ce am primit eu prin testament....si ca nu as putea sa cer instantei sa constate ca suntem toti legatari fiecare cu ceea ce a primit...
inseamna ca dezbateti mostenirea testamentara a decedatului.
daca se putea altfel, sa va duceti la notar si sa va dea un certificat de mostenitor cu ce era scris pe hartie ca va lasa, va dadea.
Unic mostenitor
wolfyman
Buna ziua,
daca sunt unic mostenitor mai trebuie sa fac succesiune la notar sau ma pot duce direct la judecator, avocat sa trec bunurile pe numele meu? Va ... (vezi toată discuția)