avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune testamentara pe instanta - se poate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune testamentara pe instanta - se poate?

Succesiune testamentara pe instanta - se poate?
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu aceasta chestiune....
O persoana a decedat (preot), si a lasat un testament.
Acest preot nu a fost nici casatorit, nici copii nu a avut. Deci nu exista mostenitori rezervatari.
Totusi, cei din testament, nu reusesc sa se reuneasca pentru a dezbate aceasta mostenire, si a primi fiecare ceea ce i-a fost lasat. Am incercat si notarial, dar niciun notar nu a reusit sa adune toti legatarii...
Fiind unul din legatari, as putea introduce cerere de chemare in judecata - ca la o succesiune normala, pentru dezbaterea acestui testament? Daca da, ce ar trebui sa cer instantei ? (testamentul a fost scris de mana) Sa constate deschisa succesiunea? sau ca e valabil testamentul? Sau ar trebui sa cer sa constate ca fiecarui legatar i-a fost lasat x lucru?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:45, 13 August 2020
se ia o incheiere de la notar si cu aia mergeti in instanta si ii citati pe ceilalti pt dezbaterea succesiunii testamentare.
Va multumesc. Dar asta inseamna ca as avea interes sa dezbat succesiunea testamentara pentru toti? Adica am mai citit, si am vazut ca as putea sa cer sa se constate ca sunt legatar doar fata de ce am primit eu prin testament....si ca nu as putea sa cer instantei sa constate ca suntem toti legatari fiecare cu ceea ce a primit...
inseamna ca dezbateti mostenirea testamentara a decedatului.
daca se putea altfel, sa va duceti la notar si sa va dea un certificat de mostenitor cu ce era scris pe hartie ca va lasa, va dadea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. apoi peste ... Ilinca Banu Ilinca Banu Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. Apoi peste ani, mostenitorul testamentar a decedat. Fiul acestuia poate fi si el mostenitor testamentar sau ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor wolfyman wolfyman Buna ziua, daca sunt unic mostenitor mai trebuie sa fac succesiune la notar sau ma pot duce direct la judecator, avocat sa trec bunurile pe numele meu? Va ... (vezi toată discuția)