avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intimat penal preliminara copie dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Intimat penal preliminara copie dosar

Pe portal. just apare ca sunt intimat (penal) cu termen de camera preliminara. Petentul a solicitat RUP 318 alin. 12.

Întrebarea mea este daca pot consulta/copia dosarul de la Tribunal fara avocat sau nu am încă acest drept. Nu am primit citație, rechizitoriu, nimic.
Totodată, doresc orientativ să aflu care este onorariul minim pentru faza de camera preliminara și daca am sanse să găsesc un avocat care sa practice in aceasta faza procesuala cu onorariu mimim.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
Intimatus, utilizator
Da, este posibil.
În cazul în care respinge cererea de confirmare, judecătorul de cameră preliminară poate fie sa desfiinţeze soluţia de renunţare la urmărire penală şi sa trimita cauza la procuror pentru a începe sau a completa urmărirea penală ori, după caz, pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală, fie sa desfiinţeze soluţia de renunţare la urmărirea penală şi sa dispuna clasarea.
Amenda administrativa nu se dispune in nicio situatie, nu exista aceasta posibilitate conform dispozitiilor legale in vigoare.
In ceea ce priveste munca neremunerata in folosul comunitatii, vi s-a luat deja acordul prin declaratie de catre organul de up, daca procurorul o sa dispuna, trebuie sa o efectuati, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu puteti presta această muncă.
Solutia de RUP, presupune ca va faceti vinovat de savarsirea infractiunii, dar procurorul a constatat că nu există un interes public în urmărirea faptei.
Daca erati ”nevinovat”, se dispunea clasarea.
Deja observ ca este un haos in mintea dvs in ceea ce priveste solutiile procurorului, in conditiile in care va intrebati retoric ce poate face un avocat pentru dvs...

Intimatus a scris:

Poate intimatul să solicite instantei de camera preliminara respingerea cererii de reunutare la up a petentei și clasarea comform art 15 lit. B ncpp? Întreb pentru eventualitatea in care procurorul solicita la RUP si o amenda adminstrativa sau munca in folosul comunității și mie nu mi convine pentru ca ma consider nevinovat.



Intimatus a scris:

Onorariul minim din ghidul orientativ :
3. Camera preliminară
Onorariile minime pentru activitățile desfășurate în cursul camerei preliminare, înainte de
aplicarea regulilor prevăzute în art. I, sunt următoarele:

3.3. Asistența sau reprezentarea juridică în dezbateri – 660 lei;

Mi se pare enorm pentru faza aceasta procesuala și ma gândesc să ma reprezint singur.
Cu ce ar putea contribui un avocat ca sa justifice (merite) aceasta suma din moment ce petentul a solicitat RUP?



Avocatul ar putea contribui cu toate acele cunoștințe pe care le-a dobândit în facultate, pe parcursul stagiaturii și apoi în activitatea profesională, cunoștințe pe care justițiabilul nu ale are, cu atât mai evident cu cât întreabă pe forum....
Domnul avocat Lascoschi sustine ca judecatorul nu poate respinge cererea de RUP și dispune direct clasarea, iar domnul avocat Patrascu sustine că instanta poate respinge RUP si dispune direct clasarea. Nu prea am inteles, dar vă mulțumesc pentru efort.

Avand in vedere că sectia este camera preliminară/FOND, este posibil ca instanta sa respingă cererea de renuntare urmărire penală a petentei și să se intre imediat in aceeași sedinta direct pe fond fara a acorda alt termen?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2020
Intimatus, utilizator
Cititi art. 318 alin. 15 c.p.p. si va lamuriti singur.
15) Judecătorul de cameră preliminară verifică legalitatea și temeinicia soluției de renunțare la urmărirea penală pe baza lucrărilor și a materialului din dosarul de urmărire penală și a înscrisurilor noi prezentate și, prin încheiere, admite sau respinge cererea de confirmare formulată de procuror. În cazul în care respinge cererea de confirmare, judecătorul de cameră preliminară:

a) desființează soluția de renunțare la urmărire penală și trimite cauza la procuror pentru a începe sau a completa urmărirea penală ori, după caz, pentru a pune în mișcare acțiunea penală și a completa urmărirea penală;

b) desființează soluția de renunțare la urmărirea penală și dispune clasarea.



Deci dvs. aveți dreptate și pot solicita instantei sa respinga cererea petentei și să dispuna direct clasarea dosarului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2020
Intimatus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)