avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare vanzare teren agricol neinregistrata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare vanzare teren agricol neinregistrata de primarie.....

Probleme cu primaria legate de vanzarea terenului agricol

Buna Ziua ,

Legat de vanzarea unui teren agricol. O primarie din Ialomita (nu celebra Las Fierbinti dar nu e departe ) nu-mi trimite nici macar numarul de inregistrare la o solicitare de afisare a cererii de a vinde terenul , retine abuziv impozitul pe teren ( pe care chipurile , nu l-as fi platit ) din arenda fara a notifica si a emite o chitanta si altele asemene. Sigur , comunicarea cu o astfel de primarie e f. dificila chiar daca au o adresa de email , dar si mai dificil este sa ma deplasez din Bucuresti ca sa discut cu persoane care au impresia ca ei pot sa faca legea acolo. Va multumesc pentru atentie .
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2020
morarugeo, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:31, 22 August 2020
Prin telefon ati incercat? NU de alta, dar adresele de email se mai schimba, iar siteurile autoritatilor nu se actualizeaza, iar mai mult decat atat, se pot intampla si erori de scriere, adica _ si - nu este acelasi lucru, desi aparent este tot o liniuta.
Daca vi s-a retinut abuziv impozitul, nu aveau cum sa va dea chitanta, caci chitanta se da atunci cand se face o plata voluntara, ...pentru retinerile abuzive se emit alte acte ale autoritatilor publice locale, samd. Cu placere!
Multumesc pentru lamuriri. Intr-adevar nu se emite chitanta dar e necesar un document justificativ pentru orice astfel de retineri. Problema principala este insa legata de neinregistrarea de catre primarie a unei solicitari de vanzare a terenului agricol si dupa cum am spus , poate parea o greseala nevinovata , dar are in secundar logica "noi facem ce vrem aici fiindca stim ca nu patim nimic ,aici noi suntem adevaratii stapani".
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
...solicitari de vanzare a terenului agricol...
La ce cerere va referiti , cea necesara in baza legii 17 /2014? Daca da, exista o procedura pentru inregistrarea acelei cereri si pentru afisarea ofertei de vanzare - caci afisarea ofertei de vanare este importanta. Daca nu ati indeplinit procedura sau daca documentele care ar trebui sa insoteasca cererea nu sunt corespunzatoare, este posibil ca nici autoritatea sa nu poata sa va afiseze oferta de vanzare in mod legal.

Cat priveste, afirmatia dvs " ... dar are in secundar logica "noi facem ce vrem aici fiindca stim ca nu patim nimic ,aici noi suntem adevaratii stapani".". Da, este adevarat, asa se intampla peste tot in lume, acolo unde sunt reguli si acolo unde cetateanul tangenteaza statul (prin stat intelegand, si insitutii publice si autoritati locale, etc), raportul de putere este dezechilibrat, statul e sus iar cetateanul e jos, asa a fost de cand lumea, de cand s-a inventat statul. Nu s-a schimbat ceva intra timp, doar ca acum, sunt mai rafinate accesoriile de comportament (as fi spus, si de exprimare, dar nu este asa).

Sunt prea multe necunoscute, care nu se acopera prin sumarele dvs explicatii, mai degraba dvs va exprimati o nemultumire la modul general (care da, poate fi un lucru care sa va ajute intr-un fel sau altul) , decat sa solicitati un sfat juridic. Ca sfat, daca lucrurile nu merg la primarie asa cum vreti dvs, aveti doua variante, fie mergeti acolo si vedeti la fata locului cum sta treaba, fie delegati un mandatar. Altfel, nu cred ca o rezolvati, dat fiind ca cea de-a treia varianta, cea cu vorbitul prin telefon-email, nu ati putut sa o gestionati.
Multumesc pentru raspuns si scuze de intarziere... Da este vorba de o cerere formulata in baza legii 17/2014 la care am adaugat documentele cerute de lege si am expediat-o ca un cetatean onest prin posta , recomandata , fara confirmare de primire si fara inventariere a continutului plicului. Am asteptat un raspuns de la primarie , fie el prin telefon , email sau la adresa de corespondenta dar nimic. Mi-am spus ca ,fiind o primarie mai mica , nu se complica ei cu inregistrarea de documente dar ca au afisat cererea unde trebuie si ca dupa expirarea celor 30 de zile voi primi eventuale solicitari de cumparare de la preemptori la pretul din cerere sau lipsa acestor solicitari si voi putea demara tranzactia. Nici dupa cele 30 (chiar 40) nu am fost contactat de primarie. Tinand cont de faptul ca probabilitatea ca posta sa nu functioneze corect este mai mica de 5 % , am ajuns la concluzia ca pur si simplu primaria a ignorat cererea de cumparare ca si cum nu ar fi existat.. Care ar putea fi motivele acestui comportament si ce rezolvare ar fi posibila au fost urmatoarele mele intrebari , fiindca mi se pare corect sa dispunem de proprietatea noastra cum dorim , mai ales atunci cand avem nevoie urgenta de o resursa financiara. fara de care vom avea probleme serioase de sanatate sau de natura imobiliara. Presupunem ca documentele trimise nu au fost in regula dar asta nu inseamna ca solicitarea nu trebuia inregistrata si ca nu trebuia sa primesc un raspuns de genul " ne pare rau nu putem sa va dam curs cererii din cauza etc.". Lucrurile astea par banale dar se pare ca civilizatia ajunge greu in anumite zone insa este evident ca nu le convine sa le fie vandute suprafete de teren catre alticineva in afara de cei pe care ii accepta ei. Ei cunosc si mecanismul prin care fac pe naivii , de exemplu "Ioana a lui Vasile se ocupa cu corespondenta si in perioada respectiva era in concediu de boala si Veta de la impozite nu se descurca ..." Cum sa procedezi ca sa-ti rezolvi problema ta de sanatate ? Sa chemi in justitie primaria cu daune morale si sa incarci justitia cu inca un proces care se va rezolva in n ani ? Sau pe cale administrativa sa reclami la prefectura sau pe filierea la diverse alte institutii ierarhice care iti vor raspunde ca rezolvarea este tot in justitie ?
Evident , daca s-ar fi dorit , solutia era defensiva . Undeva in lege trebuia stipulat ca daca primaria nu isi face datoria legala , atunci procedura de cumparare sa continue fara anuntarea preemptorilor dar cu posibilitatea ca acestia sa solicite eventuale despagubiri de la primarie. Dar sa stiti ca aceste sisteme primitive de a bloca tranzactiile nu sunt de loc noi. Prin anii 90 si chiar mai tarziu , din documentele vremii se cunoaste ca functionari din marile orase , refuzau sa inregistreze documente care nu erau pe placul edililor locali . Interesant ca acum te lovesti de practica asta pe care o considerai perimata si vezi ca inca functioneaza si esti cu mainile legate practic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pot si nici nu vreau sa va contrazic, insa nu are sens sa plangem unul pe umarul altuia, oamenii au nevoia si dreptul sa injure sistemul, au dreptul sa faca politica, au dreptul sa isi exprime nemultumirea public, insa aici suntem pe un site juridic - adica al adevarului relativ, si nu pe un site al adevarului absolut, si ca atare am retinut din povestea dvs, doua chestiuni, unu ca ati trimis documentele "fara confirmare de primire si fara inventariere a continutului plicului" si doi ca ati trimis "cerere formulata in baza legii 17/2014 la care am adaugat documentele cerute de lege". Bun.
Mai precis, ce documente ati trimis?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ? psimona22 psimona22 Buna seara , Se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ? Nu s-a facut iesirea din indiviziune (lipsa de bani , indiferenta , multi mostenitori ....) si ... (vezi toată discuția)
Formalitati de indeplinit la vanzare teren extravilan shoni17 shoni17 Buna ziua! Doresc sa vand o suprafata de teren agricol - extravilan, cultivat cu vita de vie. Va rog sa-mi comunicati ce formalitati am de ... (vezi toată discuția)
Legea de vanzare-cumparare a terenurilor agricole 17/2014 heavenz heavenz Intrebarea mea se refera la legea 17/2014 , detinem 20HA la asociatie si vroiam sa va intreb legat de aceasta noua lege, noi vom depune oferta la Primarie de ... (vezi toată discuția)