avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arest domiciliar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arest domiciliar

Buna seara, va rog frumos sa ma lămuriti si pe mine cu o problema personala. Sotul meu a fost in arest la domiciliu 1 an si 4 luni in baza mandatului de extrădare, in momentul de fata el se afla in penitenciar in Romania. A avut instanța pentru recunoașterea acestei perioade dar a fost respins pe baza ca ei considera ca a fost un control judiciar. Intrebarea mea este ,de ce nu se ia in calcul pentru ca eu m am informat ca Cedo au dat o lege prin care se cere deducerea arestului la domiciliu facut in strainatate in baza unei condamnări in Romania (cazul lui).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:15, 17 August 2020
Trebuie analizate piesele dosarului de avocat pentru a se vedea exact problema.
Daca este control judiciar nu are nicio sansa.

Daca credeti ca a greșit instanta legea va da dreptul.de a plăti avocat pentru a studia dosarul si apoi, daca avocatul va da unda verde, sa va si reprezinte si sa castigati in instanta superioara.
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
multumesc pentru raspuns . doamna av care e angajata sustine ca, dupa parerea ei trebuie dedus . la penultima infatisare s-a primit hartie de la NCA(national crime angency) departamentul din Uk unde se specifica perioada stata si ca el a fostpus in arest domiciliar in toata perioada pana la extradare
duppa ce a facut fapta din Ro pentru care are condamnarea el mai facuse 2 aresturi preventive in germania si doar dupa ce terminase aceste aresturi ,in romania s-a tinut sedinda pt judecare care a ramas definitiva din cate am inteles au fost in concurs/concurente , dar nici acelea nu vor sa le scada

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie analizate piesele dosarului de avocat pentru a se vedea exact problema.
Daca este control judiciar nu are nicio sansa.

Daca credeti ca a greșit instanta legea va da dreptul.de a plăti avocat pentru a studia dosarul si apoi, daca avocatul va da unda verde, sa va si reprezinte si sa castigati in instanta superioara.

Nu este exclus sa fi gresit instanta.
as dori sa iau contact cu dumneavoastra. problema e ca noi apartinem de Hunedoara dv de bucuresti . iar eu sunt in anglia (cu 3 copii cel mai mare avand 8 ani) imi este imposibil sa ajung pt a vorbi fata in fata
daca stiti dv o solutie as fi deschisa la orice este de facut. eu fiind un om de rand fara studii superioare imi este greu de acceptat ideea ca , primid informatiile cerute de ei si clarificandu-se ca fiind arest la domiciliu ei considera ca e control judiciar
Puteti discuta cu avocata ca sa trimita actele catre un alt avocat pentru a fi studiate.
Acesta este primul pas în astfel de cazuri.
Avocatului ii trebuie pentru studiu toate actele străine traduse si hotărârea primei instante.
Nu este necesar sa va întâlniți cu avocatul in astfel de cazuri.

Daca avocata refuza, se poate deplasa avocatul dintr-un oraș în altul dupa dosar.
Costul va fi insa mai ridicat într-o atare ipoteza.

In cazurile de acest fel se contactează telefonic avocatul pentru a afla costurile, in prealabil de a se discuta cu avocatul care a fost la prima instanta.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest domiciliar-control judiciar Pirvut Denis Pirvut Denis Buna ziua.In momentu de fata sunt sub arest domiciliar,asteptam citatie pentru instanta de prelungire,dar trebuie sa ma duc la diicot,nu la ... (vezi toată discuția)
Arestul la domiciliu in alta tara ue Valeriu cosmin Valeriu cosmin Buna ziua.Am fost arestat in 2012 in baza unui mandat European pentru extradare din uk in Romania fiind retinut o luna jumate in inchisoare dupa care eliberat ... (vezi toată discuția)
Arest la domiciliu verso arest preventiv.deducerea pedepsei CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Are cineva un precedent favorabil in sensul ca arestul domiciliar ( arestul executatat la domiciliu) se deduce din pedeapsa aplicata din considerentul ca, este ... (vezi toată discuția)