avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Apel 112
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Apel 112

Bună ziua,

Ieri am avut parte de o întâmplare mai puțin plăcut și as dori sa știu dacă se poate face ceva în aceasta privința. Eram în fata castelului Cantacuzino iar pe un sens de mers erau parcate mașinile celor ce vizitau castelul, astfel s-a creat un blocaj. După vreo 10 minute în care am stat pe loc am decis sa sunam la 112 pentru a ne face legătura cu politia din Bușteni. Am explicat situația operatorului și acesta mi-a spus ca îmi va face legătura cu politia din Bușteni. După vreo alte câteva minute în care am așteptat, cei din sens opus au dat cu spatele și câteva masini(inclusiv a noastră) a reușit sa treacă. La ieșirea din Bușteni primesc un apel de la un polițist care ma întreabă unde sunt și ca trebuie sa rămân acolo pentru a ma legitima. Am așteaptat aproximativ 30 minute pana a ajuns aceata(un băiat de vreo 23-25 ani, fără alt coleg). În timp ce am așteptat mașina de politie noi am ieșit afara din mașină iar acesta imediat ce a ajuns foarte agresiv ne-a spus ca trebuia sa așteptăm în masina. Am întrat în masina, ne-a cerut tuturor actele de identitate inclusiv pe cele ale soferului și ale masinii. După ce ne-a luat datele a înmânat actele tuturor mai puțin pe ale mele. Când am întrebat de actul meu mi-a spus ca voi fi sancționat contravențional pentru apel fals la 112 cu 2000 de lei.
Întrebarea mea este următoarea : nu este un pic cam ridicola situația? Adică la cine trebuia sa sun? De unde sa iau numărul de telefon de la politia din Bușteni? Sau operatorul nu trebuia sa menționeze ca nu este o urgenta și trebuie sunat la politia locala? Dacă as contesta în instanță amenda as avea șanse de câștig?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaelabetcan , utilizator 14:59, 4 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand vreau sa va intreb de unde ati dedus ca am stat doar 10 minute blocat in trafic?
In al doilea rand aceasta nu era o situatie clasica a unui blocaj de trafic, acest blocaj era cauzat de o ilegalitate comisa de cei ce au parcat pe sensul de mers, daca nu gaseam intelegere la cei din sens opus sa mearga cu spatele 200-300 metri trebuia sa stam acolo blocati? Politistii nu au mers de pomana acolo, traficul inca era blocat iar masinile tot neregulamentar erau parcate lucru confirmat si de agentul care mi-a intocmit procesul verbal. Adevarul era ca trebuia sa asteptam 30 minute in masina drepti, cu mainile la spate sosirea agentului, nu este asa? Ce haita? Ce indreptat spre politist, pur si simplu am iesit din masina sa ne dezmortim putin, fusesem toata ziua pe drum, nu e ca si cum atunci cand a iesit politistul noi am iesit din masina sa il luam la rost. Atat de mult imi place cand lumea compara politia din Romania cu cea din State doar auzite sau din filme. Daca eram in State ne impusca din mers, nici nu mai oprea masina :)) . Ba am inteles, am inteles ca avem un sistem invechit si oameni care nu pot sa inteleaga spirtul legii.

hotumattua a scris:

O persoană, stând 10 minute într-un blocaj de trafic, se consideră într-o stare de urgență; vara, în timpul zilei, pe timp frumos, fără să aibă printre pasageri vreo persoană cu probleme, doar fiindcă se plictisise să aștepte. Și după ce problema se rezolvă, pleacă, nu mai așteaptă să vină cei pe care i-a chemat ca aflându-se într-o situație de urgență; dacă ar fi chemat un amic să-l ajute într-o situație, și nu mai era nevoie, tot așa pleca, lăsându-și prietenul să meargă de pomană? Iar în așteptarea polițistului, băieții doar că nu au pus de un picknick; și tot „băiatul de vreo 23-25 de ani” este „agresiv” când le spune că trebuiau să aștepte în mașină. Noroc că haita care se îndrepta spre polițist nu era în State. Că acolo dacă nu aștepți cu mâinile pe volan...
E foarte bine să contestați în instanță, fiindcă din ceea ce ați pățit până acum se pare că încă nu ați înțeles nimic.

Confirm parcarea ilegala din fata Castelului Cantacuzino. In fiecare weekend nu se poate circula normal din cauza lor. Nimeni nu ia nici o masura. Politia se face ca nu vede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al politiei - circulatie deviata ContSters61389 ContSters61389 Am o casa de vacanta in Busteni. Azi, in jurul orelor 13, ma deplasam cu masina de la Bran spre Busteni, iar la intrarea de la Rasnov spre Paraul Rece/Predeal, ... (vezi toată discuția)
Amenda - apel fals 112 gheorghedanoiu gheorghedanoiu Buna ziua, am sa explic situatia in care am fost amendat:In 22.12.2016 am parcat intr-un loc nedelimitat intr-o parcare cu plata din subteranul unui mall, ... (vezi toată discuția)
Incident cu o persoana pentru un loc de parcare fixi fixi Buna ziua. Astazi am avut parte de un incident cu o persoana care sustinea ca locul de parcare pe care voiam eu sa pun masina i se cuvenea lui pentru ca ... (vezi toată discuția)