avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună mă numesc Vladimir am și eu o întrebare am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună mă numesc Vladimir am și eu o întrebare am condus un ...

Bună mă numesc Vladimir am și eu o întrebare am condus un autoturism neînregistrat într-un stat și la vama Sculeni mi sa ridicat permisul de conducere.Acuma permisul se află la politie.cum pot să-mi obțin permisul de conducere că fiind și cetățean moldovean??
Cel mai recent răspuns: Vaniala , utilizator 19:46, 29 Mai 2021
Trebuie sa asteptati solutionarea dosarului penal.
Bună ziua,

Din expunerea dvs. putem deduce ca vi s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute la art. 334 C.pen. ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”. În asemenea situație, ca măsura administrativă vi se reține permisul de conducere și vi se eliberează dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile. Permisul va fi reținut până la finalizarea dosarului penal, însă puteți solicita prelungirea valabilității dovezii înlocuitoare succesiv, pentru 30 de zile, până vi se soluționează dosarul (poate dura câteva luni, sau chiar mai bine de un an, în funcție de situație).

Dacă este vorba de numere false aplicate autoturismului respectiv, vorbim de aceeași infracțiune, cu aceeași măsura administrativă de reținere a permisului, însă dovada înlocuitoare va fi fără drept de circulație.

Ar fi în beneficiul dvs. să angajați cât de curând posibil un avocat să clarifice situația.

Vaniala a scris:

Bună mă numesc Vladimir am și eu o întrebare am condus un autoturism neînregistrat într-un stat și la vama Sculeni mi sa ridicat permisul de conducere.Acuma permisul se află la politie.cum pot să-mi obțin permisul de conducere că fiind și cetățean moldovean??

Mulțumesc mult.Am angajat un avocat din Iași dar cred că nu este competent să rezolve așa situație nu mai știu ce să mai fac
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
Vaniala, utilizator
Bună am nevoie de un avocat competent care s-a judecat cu statul român. Problema e în felul următor prin luna aprilie anul trecut am fost stopat în vama Sculeni și mi s-a suspendat permisul pentru conducerea unui vehicul ne înregistrat într-un stat prin care timp de 4luni am fost privat de dreptul de a conduce.Eu fiind șofer de tir cu contract legal într-o firmă din Italia și plus la asta sunt și cetățean moldovean,pînă la urmă să dovedit că a fost o gresială de calculatoare și își cer scuze pentru neplăcerile care mi le-au creat și mi-au reîntors permisul.cum pot eu să îi dau în judecată pentru prejudiciu.AM NEVOIE DE UN AVOCAT BUN.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2021
Vaniala, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-au retinut permisul si placutele Ionutlivezeanu1 Ionutlivezeanu1 Am fost oprit de un radar mi sa facut un proces verbal de contravenție iar dupa aceea fără să scrie nimic in procesul verbal mi sa u retinut certificatul ... (vezi toată discuția)
Este infractiune sau nu? Imparatul Imparatul Daca circuli cu ITP expirat, ti se face dosar penal? In baza carei legi? A patit un prirten de-al meu, care avea o masina inmatriculata in Bulgaria si avea ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)