avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri ca persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri ca persoana fizica

Buna ziua,

Puteti confirma daca si conform legii in vigoare, daca am popriri ca persoana fizica, insa mi-am deschis o societate si am si calitatea de administrator, ma vor afecta popririle mele respective?

Multumesc anticipat!
A
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 07:24, 20 August 2020
Buna ziua,

Daca incasati anumite venituri din exercitarea activitatii de administrator, da, se poate infiinta poprire asupra acestora.
Mentionez ca nu sunt angajata/salariata, ci sunt asociat si am fost nevoita sa preiau si activitatea de administrator, tocmai pentru a nu angaja pe cineva special, fiind un start up. Sa inteleg ca daca incasez venituri pe firma in calitate de asociat, ma afecteaza popririle? Sau numai daca am si calitatea de salariat?

Multumesc,
A
Daca nu sunteti angajata, nu va afecteaza. In schimb, partile sociale pe care le aveti pot fi afectate de executare silita. In ultima vreme am observat ca au inceput si executorii sa se indrepte catre partile sociale ale debitorilor. Asta inseamna ca daca veti avea profit, acel profit va fi afectat de poprire. Depinde de diligenta de care dau dovada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului DanaMaria16 DanaMaria16 Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd ... (vezi toată discuția)
Poprire in caz de casatorie - rog ajutor cristienos cristienos Buna ziua, detaliez urmatoarea situatie: Actuala sotie, inainte sa ne cunoastem si de a ne casatorii, a contractat un imprumut bancar cu ipoteca pentru ... (vezi toată discuția)
Contract cu atribuții de asociat florenzza florenzza Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun contract care sa aibe atributii asemanatoare cu cele ale unui asociat. Am fost nevoita sa renunt la ... (vezi toată discuția)