avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare pensionar pt limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare pensionar pt limita de varsta

Cum se interpreteaza art 56 din codul muncii alin .4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menținut în aceeași funcție maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă.»"

Limiteaza durata reangajarii pensionarilor la maxim 3 ani continuu sau se refera la dorinta angajatului de a mai lucra peste varsta de pensionare fara sa se pensioneze?
Majoritatea angajatorilor spun ca nu pot intocmi imediat dupa pensionare, pentru reangajarea pe aceeasi functie, decat 3 CIM pe durata determinata (de 1 an) sucesive dupa care trebuie sa intervina o pauza de cel putin o zi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 20 August 2020
Se limiteaza durata angajarii în aceeași funcție la maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare.

Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Multumesc mult!
Am citit mai cu atentie tot capitolul referitor la CIM pe durata determinata.
O singura intrebare. Un pensionar poate fi angajat cu CIM pe durata nedeterminata.
Daca da, la ce capitol din codul muncii sau legea pensiilor gasesc.
Este interpretarea data art.118 din Legea 263/2010 si a art.83 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, referitor la cim incheiat pe perioada determinata, ... HRBP HRBP Buna ziua, Referitor la CIM incheiat pe perioada determinata, va rog sa ma ajutati cu cateva clarificari: - pt. un CIM incheiat pe perioada determinata nu ... (vezi toată discuția)
Varsta standard de pensionare - continuare colaborare valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Va rog frumos sa mă ajutați cu explicația urmatului articol din Codul Muncii, art. 56, alin. 4) care spune următoarele: \"Pe baza unei cereri ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar cu contract de munca perioada nedeterminata sau determinata? chrboc chrboc Buna ziua si multumesc in avans pentru raspuns. Situatia este urmatoarea: am o angajata care s-a pensionat 1999 pentru limita de varsta. Patru ani a lucrat la ... (vezi toată discuția)