avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii pensionare

Ma numesc Moldovan Simion, nascut la data de 24.03.1951. Mentionez ca timp de 24 de ani si 8 luni am lucrat cu carte de munca in Romania (fara a avea grupa) si 9 ani in Italia. In ce conditii pot beneficia de pensie anticipata? Se recunosc cei 9 ani in care am cotizat in Italia? Dar in cazul unei pensii de invaliditate de gradul III?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:52, 18 Decembrie 2009
va introduceti datele folosind site-ul de la Prahova
[ link extern ] /
Perioadele lucrate in Italia si pentru care au fost achitate contributiile obligatorii sunt avute in vedere la stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea oricarei categorii de pensie.

1. Acordarea pensiei de invaliditate depinde de concluziile la care ajunge comisia de expertiza medicala, respectiv daca emite (sau nu) decizie de incadrare in grad de invaliditate, in functie de starea sanatatii dvs.

2. Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare, stagiu care este de 35 de ani pentru barbatii nascuti in 1951.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare sau nu! Nafets Nafets Care este varsta la care se poate pensiona pt limita de varsta un barbat de 58 de anui, nsacut in 1951, lucreaza din 1974, iar in perioada 1974-1991 (17 ani) a ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata hukviorel2005 hukviorel2005 buna ziua, am si eu o intrebare in cazul unei pers care a iesit la pensie in 1999 (pensie de invaliditate grad 2) ; are vechime in munca de 25 anisi este ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii carmen paroiu carmen paroiu Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)