avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua?Deranjez cu o intrebare.Am primit citatie sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua?Deranjez cu o intrebare.Am primit citatie sa ma prezint ...

Buna ziua?Deranjez cu o intrebare.Am primit citatie sa ma prezint pentru o taxa de succesiune dupa o matusa a tatalui .Se poate sa fiu reprezentata printr o procura sau pot renunta la acea mostenire in favoarea celui care a deschis succesiunea?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda 2018 , utilizator 11:07, 21 August 2020
Daca aveti pretentii la succesiune (adica va insusiti calitatea de mostenitor), puteti imputernici pe cinevaprintr-o procura, sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii.
Daca nu aveti nici un fel de pretentii si nu va intereseaza absolut niciun bun din masa succesorala, puteti da declaratie de renuntare la succesiune.
Renuntarea este pura si simpla (nu in favoarea cuiva) si totala (cuprinde toata bunurile din masa succesorala dupa matusa)

raluk0207 a scris:

Daca aveti pretentii la succesiune (adica va insusiti calitatea de mostenitor), puteti imputernici pe cinevaprintr-o procura, sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii.
Daca nu aveti nici un fel de pretentii si nu va intereseaza absolut niciun bun din masa succesorala, puteti da declaratie de renuntare la succesiune.
Renuntarea este pura si simpla (nu in favoarea cuiva) si totala (cuprinde toata bunurile din masa succesorala dupa matusa)

Declaratia de renuntare se da in fata unui notar?Nu doresc nimic din masa succesorala,dar mai trebuie sa ma prezint la judecatorie in acest caz sau poate merge la proces doar cu acea declaratie?Va multumesc!
Se da numai in fata unui notar. Iar daca sunteti in strainatate, la Ambasada sau Consulat.
Dupa ce obtineti declaratia, o trimiteti spre a fi depusa la dosar.

raluk0207 a scris:

Se da numai in fata unui notar. Iar daca sunteti in strainatate, la Ambasada sau Consulat.
Dupa ce obtineti declaratia, o trimiteti spre a fi depusa la dosar.
[/quotva
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Moștenire din partea tatălui și a bunicii. este adevărat că dacă nu mă prezint la succesiune partea mea se va împărți între ceilalți moștenitori? Maria Poenariu Maria Poenariu Buna ziua!Parintii mei au divortat in urma cu 24 de ai...si copii au ramas la mama...acum doi ani tatal meu a murit si in acest an a murit si bunica din partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata! partea 1. reprezentat de avocat sau nu?! Euionut123 Euionut123 Buna ziua! Bunicii din partea tatalui meu au avut un apartament dobandit in timpul casatoriei. Bunicii au avut doi copii: o fata (matusa mea F. si un baiat ... (vezi toată discuția)