avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare siltă - debitor decedat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare siltă - debitor decedat

Soţul este în executare siltă pentru un debit creat dintr-un card de credit pentru descoperire de cont, suma relativ minora. Soţia nu are nici un angajament în această chestiune. Soţul a decedat. Executorul se poate îndrepta împoriva patrimoniului dumneaei? Executarea silită este actualmente pe rol fiind contestată de soţ de dinaintea decesului.
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 11:40, 21 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă soția dezbate succesiunea defunctului soț preia atat pasibil cat si activul acesteia adică atat bunurile ce compun masa succesorale dar și datoriile moștenirii.
Si daca nu o dezbate... creditorul poate cere sa se faca asta si pune poprire/vinde... bunurile ce revin datornicului ( daca este vb. de bunurile detinute in comun cu sotia sau apartin doar acestuia).
Ionut.ion a scris:
Si daca nu o dezbate... creditorul poate cere sa se faca asta si pune poprire/vinde... bunurile ce revin datornicului ( daca este vb. de bunurile detinute in comun cu sotia sau apartin doar acestuia).

Merci!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac cu creditele ramase la banci dupa decesul tatalui costel_81 costel_81 Acum cateva zile a decedat tatal meu in drum spre serviciu. In urma necazului am ramas cu un credit de nevoi personale fara asigurare de viata si o limita de ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii popcml popcml dupa moartea sotului, sotul supravietuip\\tor mosteneste si creditele facute de acesta, adica preia plata lor? Sau in cazul in care in momentul in care a ... (vezi toată discuția)