avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Poate fi pusa poprire pe un salariu de 558 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Poate fi pusa poprire pe un salariu de 558 de lei ...

Buna ziua,
Poate fi pusa poprire pe un salariu de 558 de lei brut, 362 de lei net?
Se aplica art 729 pct 3 din NCPC? Salariatul are 2 porpiri prin executor venite la angajator.Angajatorul a retinut 1/3 din salariu pentru o luna pentru prima poprire, dupa care a venit si a doua poprire.
Daca art 729 pct 3 se aplica angajatorul poate face adresa catre executor in acest sens, chiar daca pentru o luna din necunostinta a platit ?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 22 August 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate fi poprita suma de 362 lei net; exact din cauza punctului 3, al art.729 din COD de procedura civila.
Angajatorul trebuie sa faca adresa catre executir cu mentiunea legislatiei sus amintite; respectiv cu dovedirea celor sustine cu Fisa fiscala sau alte documente, care sa ateste cuantumul salariului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@zsuzsanna Lukacs, va rog, nu mai citati inutil mesaje anterioare, apasati pe raspunde, nu pe citeaza. Butonul raspunde e mai jos pe pagina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire AAdriana8 AAdriana8 Avem un salariat care are o porpire si ne-a venit o a doua pentru acelasi salariat. Vroiam sa stiu daca cf art 409 C.proc.civ alin b), putem retine din salariu ... (vezi toată discuția)
Impartirea sumei intre creditori udangiu udangiu La un venit lunar de 4000 lei, datorii la banci in valoare de 21 000 lei, 6 200 lei, 4 000 lei pentru care mi s-a pus poprire si o chirie lunara la locuinta in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată - recuperare viorel77 viorel77 Am de recuperat cheltuieli de judecată. Am făcut cerere la executorul judecătoresc. Acesta a cerut toate datele de la ANAF a pârâtei, din date reiese că ... (vezi toată discuția)