avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare administrator

buna 1.
intrebara asociatul unic este si administrator la firma cum poate numi alt administrator asociatul (sa raman el asociat unic si respectiv un nou administrator in asa fel ca el sa nu mai fie administratr )
2. administratorul nou numit daca are indemnizatie de crestere al copilului daca afecteaz intrun fel persoana nou numita:D:D
Cel mai recent răspuns: Lida Grup , Consilier juridic 02:35, 20 Decembrie 2009
Buna ziua !
Se poate angaja un administrator pe baza de contract de munca, administrator caruia i se emite o decizie de numire si i se intocmeste o fisa a postului. Trebuie avuta in vedere respectarea procedurii de avizare prin ITM, intocmirea cartii de munca , etc.
Cu stima !
Inteleg ca sunteti asociat unic si administrator.
Emiteti o Decizie in calitate de asociat unic si modificati Actul constitutiv la Cap. administrarea societatii, in sensul ca :
"D-lui XK(dvs, ) ii inceteaza mandatul de administrator .
"Se numeste dl. GT( cu toate datele lui) in functia de administrator."
Actul constitutiv va fi reactualizat in concordanta cu noile modificari

Decizia se inregistreaza la ORC, unde veti depune copie a BI/CI pentru noul administrator, declaratie pe proprie raspundere a noului administrator ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a fi administrator si un specimen de semnatura al acestuia, precum si Actul constitutiv actualizat.
Administratorului puteti sa-i faceti si contract de munca inregistrat la ITM
Bafta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
nu este necesar sa intocmiti contract de munca noului administrator, putei sa il investiti prin decizie si sa ii faceti un contract de management care este mult mai oneros decat un ctr de munca si este mult mai facil angajatorului dar si angajatului acest tip de contract, va pot sustine in aceste demersuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator societate Kyandra Kyandra Buna ziua, Vreau sa schimb administratorul unei societati (asociatul unic ramane acelasi). Ce trebuie facut? Ce acte trebuie sa duc la Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Renuntare la firma... bogdyban bogdyban Buna ziua, Sunt patronul unei firme, am calitatea de administrator si asociat unic si doresc sa cedez firma unui membru din familie dorind sa nu mai am nici ... (vezi toată discuția)