avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Întrebarea mea și de asemenea, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Întrebarea mea și de asemenea, nelămurirea este ...

Buna seara.
Întrebarea mea și de asemenea, nelămurirea este legată de procedurile legale privind metoda prin care bunica mea îmi poate ceda mie cota parte a sa din apartament.
În linii mari, după moartea bunicului a avut loc succesiunea prin care bunica , mama mea și mătușa au primit fiecare dintre ele cotele respective din apartament. Acum, bunica s-a hotărât să ne cedeze noua, adică mamei ,cota ei.
Daca puteți să îndrumați puțin ce am putea sa facem și dacă aceasta "cedare" poate fi făcută independent de ceilalți membrii ai familiei(sora mamei).
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CatalinCalin , utilizator 17:15, 24 August 2020
Buna seara,
Doamna poate sa-si doneze sau sa-si vanda cota parte indiviza din bun.
Actele se incheie la NOTAR!
prin care bunica mea îmi poate ceda mie cota parte a sa din apartament.

Acum, bunica s-a hotărât să ne cedeze noua, adică mamei ,cota ei.

in primul rand trebuie sa va hotarati, cui "vrea" bunica sa cedeze cota ei, mamei, dvs, amandurora ?.. apoi trebuie sa hotarati in ce conditii se vrea asta.. ii dati bani, nu ii dati bani, o intretineti in schimbul cotei ei,
dupa ce va hotarati, mergeti la notar sa incheiati actele.
Matusa dvs e mostenitor rezervatar, nu aveti nevoie de acordul ei, dar dupa ce decedeaza bunica, matusa poate ataca actul.

Buna ziua. Mulțumesc pentru răspunsuri.
Bunica vrea sa cedeze cota sa din aparatement mamei mele , fara a primi bani la schimb.
Ce procedura ar trebui urmata la notara cel mai bine? Prin act de vânzare cumpărare? Pentru a evita atacarea de către ceilalți membrii ai familiei?
daca va hotarati pt vanzare, trebuie sa aveti probe ca ati dat bani pe ea.
Mulțumesc pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "cedare"in termeni notariali? clienta noua clienta noua Sunt mandatara unei rude in varsta si fara copii,care m-a imputernicit printr-o procura sa o reprezint in toate etapele dezbaterii succesorale asupra casei ... (vezi toată discuția)
Donatie cu clauza de intretinere MarianMocanu MarianMocanu Buna ziua, bunica mea vrea sa-mi doneze cu clauza de intretinere o cota parte dintr-o casa si teren unde este copropietara cu unul din copii ( nu tatal meu ) ... (vezi toată discuția)