avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Bunica mea a murit in 20 august 2020 eu, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Bunica mea a murit in 20 august 2020 eu, fratele meu ...

Buna ziua! Bunica mea a murit in 20 august 2020 eu, fratele meu si mama mea locuim in casa bunicii de cand ne-am nascut.. Este posibil ca celelalte 2 fiice ale sale sa ne dea afara?
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
Timea30, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:58, 5 Septembrie 2021
Sa va dea afara, nu, caci si dvs și fratele sunteți mostenitorii unei cote parti.
Însă trebuie să fiți pregătiți fie să împărțiți imobilul, fie să le achitați sulte.
Si daca bunica are cont in banca care de fapt era transferata de la mama mea o sa primeasca din ei si celelalte 2 fiice?
Da. Sunt pe numele bunicii, deci vor fi incluse la masa succesorala.
Dar de cand v-ati nascut de ce ati locuit și ati investit in casa, de ce ati transferat bani bunicii, fără ca aceasta să vă fi făcut vreun act din timpul vieții?
Sunt totusi destui ani, în care v-ați fi putut face ordine în bunuri.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
raluk0207, utilizator
Pentru ca tata ne-a abandonat si de aia trebuia sa locuim cu bunica. Dar banii in cont ar trebui sa fie al mamei mele ca si surorile ei au primit din banii aia si una a cumparat o casa iar cealalta garsoniera.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2020
Timea30, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si de ce nu se poate umbla pana in august 2021 la banii ce detine la banca?

Alte discuții în legătură

Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)