avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Bunica mea a murit in 20 august 2020 eu, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Bunica mea a murit in 20 august 2020 eu, fratele meu ...

Buna ziua! Bunica mea a murit in 20 august 2020 eu, fratele meu si mama mea locuim in casa bunicii de cand ne-am nascut.. Este posibil ca celelalte 2 fiice ale sale sa ne dea afara?
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
Timea30, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:58, 5 Septembrie 2021
Nu o pierde, dar nici nu poate valorifica bunurile sau incasa banii de la banca.
Mai devreme sau mai târziu, veți ajunge tot la dezbaterea succesiunii, iar dacă se împlinesc 2 ani de la deces, veți avea de achitat în plus și un impozit de 1% din valoarea masei succesorale. Deci, va costa mai mult.
În general, moștenirile nedezbatute la timpul lor, dau naștere la complicații ulterioare și ca costuri mult mai ridicate
Adica daca facem succesiunea de exemplu în ianuarie 2022 atunci trebuie sa platim si la stat?
În 2 ani de la deces.
Adică după 20 august 2022.
Dacă nu dezbateti succesiunea pana atunci, da, veți plăti și la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)