avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean strain in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean strain in Romania

Buna ziua, sunt cetatean Macedonean. In anul 2017 am divortat legal in Romania si acum as vrea sa ma recasatoresc. Mentionez ca locuiesc in Romania din 2004, am permis de sedere pe termen lung valabil pana 2026. Am fost la primarie sa ma interesez de acte necesare pentru casatorie. Mi s-a spus ca am nevoie de un certificat de nastere cu apostila (eu am unul fara), dar am verificat pe net si am gasit ca intre Romania si Macedonia exista un acord si ca nu e nevoie de apostila. De asemenea mi se cere pasaport valabil (al meu a expirat la inceputului anului). Pe net scrie ca e nevoie de un act de identitate, nu specifica ca e vorba de pasaport. Intrebarea mea este, AM NEVOIE DE APOSTILA PE CERTIFICATUL DE NASTERE SI DE PASAPORT VALABIL AVAND IN VEDERE CA LOCUIESC IN ROMANIA TIMP DE 16 ANI SI AM PERMIS DE SEDERE PE TERMEN LUNG ROMANESC? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2020
dejan, utilizator
Cel mai recent răspuns: dejan , utilizator 09:49, 30 August 2020
M-am interesat in alta parte si am inteles ca nu am nevoie de apostila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean strain - acte necesare mplugar mplugar Eu sunt roman ea este equatorial guineana, nu are certificat de nastere pentru ca acolo nu exista. - si nici certificat de celibat. Cum putem obtine un ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)