avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, in AGA a blocului in care sunt presedinte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, in AGA a blocului in care sunt presedinte am prezentat ...

Buna ziua, in AGA a blocului in care sunt presedinte am prezentat noul statut actualizat dupa legea 196/2018 , in care am inclus si 4 spatii ( boxe de pe palier) de la etaje diferite pt ( Casierie, Oficiu 1 , Oficiu 2 si Arhiva ) , in oficii avem unul unde se schimba femeia de serviciu si unul in care depozitam materiale. Dupa prezentarea statutului si regulamentului in AGA s-a votat si am inregistrat la Judecatoria de unde apartinem noile documente , statut cat si noua componenta a CEx , a iesit hotararea acum 1 luna . Intre timp un proprietar de la un etaj unde este oficiul 2, a spart lacatul de la oficiu , si-a pus alt lacat si si-a insusit boxa zicand ca este in vecinatatea apartamentului lui. Respectivul a si semnat si PV de la sedinta si statutul si
regulamentul nou , iar acum tot face petitii la Primarie si ocupa acel spatiu chiar daca este reglementat prin statut. Ce optiuni legale avem sa luam spatiul inapoi ? Cum ne sfatuiti sa procedam? Sunt foarte recalcitranti cei care au spart lacatul !
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:30, 25 August 2020
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Haideti sa va zic ceva:
Dvs. prin nush ce Regulament, nu puteti sa dispuneti asa cum ati aratat de acele spatii care de fapt reprezinta niste spatii care fac parte din proprietatea comuna.
Nu as vrea sa va dau sfaturi eronate, dar mie nu mi se pare ca ati procedat corect, asa cum de fapt a procedat si vecinul dvs., care a ocupat singur acea boxa, fara a avea acceptul celorlalti vecini.
Daca credeti ca aveti dreptate, apelati la organele de politie, aratatile ca aveti acceptul tuturor proprietarilor - inclusiv al vecinului care si-a insusit acea boxa, ca aveti inscrisuri legalizate si inregistrate la judecatorie.
Parerea mea si mult succes!
Ultima modificare: Marți, 25 August 2020
Adam Grecu, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
De curiozitate, ce scrie in petitii ? Daca sunt recalcitranti, chemati politia. Spatiul respectiv nu-l poate obtine decit daca:
Articolul 43 din legea 196/2018
(1)Partile comune pot fi atribuite proprietarilor in folosinta exclusiva numai daca prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalti proprietari.
(2)Hotararea de atribuire in folosinta exclusiva se adopta cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu si ai cotelor-parti indivize.
(3)Atribuirea in folosinta exclusiva se face in baza unui contract incheiat intre asociatia de proprietari si proprietarul caruia i se atribuie in folosinta exclusiva partea de proprietate comuna.
(4)Contractul prevazut la alin. (3) se incheie pe o perioada de maximum 12 luni si poate fi reinnoit numai cu acordul ambelor parti si cu respectarea prevederilor prezentei legi.
(5)Veniturile obtinute din atribuirea partilor comune in folosinta exclusiva respecta prevederile art. 70 din prezenta lege.

Ura si la gara, cu recalcitrantii !
Ultima modificare: Marți, 25 August 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul ... Laura Homneac Laura Homneac Buna ziua, In 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul 5 al unui bloc. La cumpărare, proprietarul era plecat în străinătate, vânzarea s-a ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva a unui spatiu comun de bloc. micuklein micuklein Ocupare abuziva a unui spatiu comun de bloc. Buna ziua. Am urmatoare speta: 1. Am cumparat un apartament intr-un bloc cu 10 etaje. 2. Fiecare etaj are ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! cine are dreptul la boxele din subsolul tehnic ... Ganea Petra Ganea Petra Bună Dimineața! Cine are dreptul la boxele din subsolul tehnic al blocului ? Avand in vedere că locuiesc la parter si nu există balcon la parter. Cei de ... (vezi toată discuția)