avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca o societate cu capital 100%privat face concediere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca o societate cu capital 100%privat face concediere colectiva ...

Daca o societate cu capital 100%privat face concediere colectiva ,salariatii beneficiaza de salarii compensatorii??In ccm scrie ca se va urma procedura legislatiei aplicabile..adica face referire la codul muncii???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 26 August 2020
Potrivit art.67 din Codul Muncii , salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

In speta, puteti beneficia de salarii compensatorii numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului , precum si daca acestea sunt mentionate in Reg.Intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca monik monik buna ziua! mai sunt obligatorii platile compensatorii in caz de concediere pt motive neimputabile salariatului? multumesc (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii koko1978 koko1978 in urma cu 2 saptamani am fost disponibilizati de la o societate de distributie.am 6 luni vechime .am dreptul la salarii compensatorii/.? (vezi toată discuția)