avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la al13 lea salariu in cazul in care salariata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la al13 lea salariu in cazul in care salariata se afla in co de maternitate

Ma aflu in concediu de maternitate de pe 21 septembrie 2009.Am nascut pe 17 nov. La sfarsitul anului tuturor salariatilor firmei la care sunt angajata li s-a acordat cel de-al 13 lea salariu conform contractului la nivel de societate. Intrebarea mea ar fi daca nu am si eu dreptul la acesti bani corespunzator perioadei lucrate din 2009?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 16:51, 19 Decembrie 2009
Din cate stiu eu, in practica, acest salariu se poate acorda proportional cu perioada lucrata .... eu consider ca aveti dreptul la cest salariu.
1. Depinde cum scrie in CCM la nivel de unitate.
2. Si eu cred ca puteti primi al 13-lea salariu, macar proportional cu timpul lucrat.
~ Conținut șters la cerere ~
monicaelena a scris:

Ma aflu in concediu de maternitate de pe 21 septembrie 2009.Am nascut pe 17 nov. La sfarsitul anului tuturor salariatilor firmei la care sunt angajata li s-a acordat cel de-al 13 lea salariu conform contractului la nivel de societate. Intrebarea mea ar fi daca nu am si eu dreptul la acesti bani corespunzator perioadei lucrate din 2009?
Va multumesc.

Da, veti beneficia si nu inteleg de ce sa nu beneficiati de un salariu intreg... doar sunteti in concediu de maternitate nu sunteti in concediu de crestere copil...dar ramane la aprecierea societatii...
Cei care au avut concediu medical in timpul anului, li se calculeaza al 13-lea salariu proportional cu timpul efectiv lucrat?!...ma indoiesc...;)

@jurist Clement
In care lege este specificat ca salariul al 13-lea se acorda prop.cu activitatea efectiv prestata...eu stiam de concediu de odihna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea celui de al 13-lea salariu cjalice cjalice Buna ziua! As vrea sa cunosc exact cum se acorda al 13 lea salariu , in ce baza si daca intra in calcul si perioada in care angajata s-a aflat in cele 126 de ... (vezi toată discuția)
Al.13/lea salariu daniela trif daniela trif in septembrie 2009 am fost concediata pe motiv de restructurare posturi,va rog sa imi spuneti daca am dreptul la al 13/lea salariu. (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu in concediul de crestere al copilului carmen-luca carmen-luca Lucrez la spital ca asistenta .Din data de 5 ianuarie 2009 sunt in Concediul de crestere a copilului . La servici toate colegele mele au luat luna aceasta ... (vezi toată discuția)