avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans antecontract

Buna ziua. In data de 20 martie anul acesta, in baza simularilor de la diferite insitutii bancare, am incheiat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar pentru un imobil nou, la care am platit un avans de 5% din pretul de achizitie, restul urmand sa fie achitat prin credit bancar. La momentul semnarii, mi s-a comunicat ca modelul de antecontract este unul standard si nu pot modifica clauza referitoare la returnarea avansului, unde este mentionat ca in caz de neacordare a creditului, avansul se pierde. De la data respectiva, in urma contextului cu pandemia , criteriile de acordare a creditelor s-au tot modificat si nu am mai reusit sa contractez creditul pentru a achita diferenta de bani. As dori sa va intreb daca exista totusi o varianta sa imi recuperez avansul achitat?
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 17:12, 28 August 2020
Bună ziua,

Va trebui să analizez clauzele contractuale și să discutăm mai multe detalii cu privire la situația de fapt. Altfel nu am cum să vă ajut în concret. Dacă doriți, mă puteți contacta în privat sau la informațiile de pe profilul de consultant.

O zi ușoară,
Av. Filimon Cristina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am cumpărat un apartament prin credit ipotecar la ... golea_mara golea_mara Bună ziua! Am cumpărat un apartament prin credit ipotecar la care rețeaua de gaze era de șantier și nu racordata la rețeaua principala. În urma unei ... (vezi toată discuția)
Tranzactie imobiliara cornel_badea cornel_badea Buna ziua, As avea si au o problema la care daca se poate sa-mi dati cateva lamuriri. - S-a facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare tomytagabi tomytagabi Buna ziua, Am facut un antecontract de vanzare cumparare ca prima etapa in achizitionarea unei case. Bineinteles cu clauzele aferente in caz de razgandire ... (vezi toată discuția)