Buna ziua. In data de 20 martie anul acesta, in baza simularilor de la diferite insitutii bancare, am incheiat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar pentru un imobil nou, la care am platit un avans de 5% din pretul de achizitie, restul urmand sa fie achitat prin credit bancar. La momentul semnarii, mi s-a comunicat ca modelul de antecontract este unul standard si nu pot modifica clauza referitoare la returnarea avansului, unde este mentionat ca in caz de neacordare a creditului, avansul se pierde. De la data respectiva, in urma contextului cu pandemia , criteriile de acordare a creditelor s-au tot modificat si nu am mai reusit sa contractez creditul pentru a achita diferenta de bani. As dori sa va intreb daca exista totusi o varianta sa imi recuperez avansul achitat?
Va trebui să analizez clauzele contractuale și să discutăm mai multe detalii cu privire la situația de fapt. Altfel nu am cum să vă ajut în concret. Dacă doriți, mă puteți contacta în privat sau la informațiile de pe profilul de consultant.