avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ieri am facut o mare greseala. Am gasit un anunt pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ieri am facut o mare greseala. Am gasit un anunt pe olx cu un ...

Ieri am facut o mare greseala. Am gasit un anunt pe olx cu un telefon si era din alt oras. Tipii mi-au spus ca sunt firma, mai exact bsg amanet si nu pot trimite decat cu plata online inainte. Am pus 4500 ron in contul dat de ei si mi-au spus ca o sa puna telefonul prin curier azi si o sa imi dea un awb. Azi cand am intrebat de awb nu au mai raspuns. Sun pe acel numar si nu raspunde nimeni. Ce pot face in aceasta situatie ? Merg la politie ? Anunturile inca mai sunt pe olx iar acel numar suna dar nu mai raspunde nimeni. Aici este contul de olx al dansilor [ link extern ]
Va rog mult sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: POMPILLIA , utilizator 02:52, 1 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând, olx te avertizează sa nu plătești nimic în avans, nici măcar transport. Ai opțiunea livrare cu verificare. Dacă ai fost înșelat, accesează acest link cu un formular online și către poliția română.
[ link extern ] -
Mai multe aici

[ link extern ] -
Caz clar de inselaciune online.Orice firma poate fi verificata la ONRC si pe MFP la agenti economici.Niciodata nu se face plata in avans.Cel mult se face plata unui avans din suma ce reprezinta pretul dar NUMAI dupa verificarea in prealabil a existentei legale a societatii comerciale , daca este activa la Ministerul de Finante si daca nu figureaza ca tepari in siturile de profil.S-ar putea in acest caz de persoane fizice care pretind ca sint societate comerciala pentru mai multa credibilitate.Plingere inregistrata la politie si sesizare la OLX.Strigeti toate datele posibile despre tepari fiindca politia lucreaza in ritmul ei ( adica cu anii ! :))).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate nu stiti cati tepari sunt si in randul cumparatorilor, care comanda produsul apoi nu il mai ridica de la curier, invocand tot felul de motive puerile pentru a renegocia pretul (in ideea ca vanzatorul o sa accepte ca sa nu mai plateasca transport si la intors)....sau pur si simplu din iresponsabilitate, doar ca sa faca cuiva paguba, si ca sa isi simta gadilat orgoliul de cocalar .
In masura in care cunoasteti, toate website-urile mari si serioase de e-commerce din strainatate, dar absolut toate (ex. amazon, ebay, aliexpres, etc.) nu fac nici o livrare pana nu se face plata in avans...dar acolo este vorba despre o alta cultura, alti oameni, etc....daca vrem sa intram in normalitate, acolo trebuie sa ne indreptam si noi, insa autoritatile trebuie sa isi faca rapid si eficient treaba cand se trezesc astfel de specimene sa isi bata joc de legi si oameni, nu sa frece menta in papusoi.
Dacă ați primit factura prin e-mail, mai aveți răbdare puțin. V-ați speriat dintr-o dată. Mie mi s-a întâmplat să aștept și câte 2 săptămâni pentru o marfă plătită în avans, dar pe site-urile astea gen Emag, OLX, Ebay, Cel, etc., primești banii înapoi în cont dacă reclami că nu ai plătit produsul, cu condiția ca tranzacția să nu se fi realizat în afara site-ului de vânzări.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
POMPILLIA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt colet fan curier Razvan_fx Razvan_fx Buna ziua, As dori sa va rog sa ma ajutati cu un sfat: Am dat acum 3 saptamani comanda la un colet la o firma mare de mobila (nu o sa precizez numele aici), ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica MSAndrei MSAndrei Buna ziua! In urma cu ceva timp (aproximativ 10 zile) am comandat un telefon mobil de pe site-ul de cumparaturi online mercador.ro. In anunt se putea citi cum ... (vezi toată discuția)
Pfa comert online, caen 4791 Maxdim Maxdim Buna ziua, . Va deranjez cu cateva nelamuriri, in cazul comertului online desfasurat ca PFA cu cod Caen 4791- Comert cu amanuntul prin intermediul ... (vezi toată discuția)