avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am o proprietate intabulata și aș dori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am o proprietate intabulata și aș dori să o împrejmuiesc. ...

Bună ziua.
Am o proprietate intabulata și aș dori să o împrejmuiesc. In acte îmi apare doar suprafața totală.
Cum pot afla limitele proprietății?
Fostul gard s.a pus cum s-au putut la acea vreme, iar eu doresc să-l poziționez unde știu că ar trebui să fie, aceasta presupunând mutarea gardului cu 1m. Vecinii nu sunt încântați și susțin că întru peste ei abuziv.
Cineva mi-a spus că nu e datoria mea să ridic acea parte de gard, pt că e in spatele casei mele și-au pica in fața casei lor. Lucrul acesta e cutuma, lege sau povești?
Mulțumesc pentru răspunsuri și răbdare.
Cel mai recent răspuns: konadelle , utilizator 09:28, 30 August 2020
Pentru a realiza împrejmuirea de care vorbiți. Obțineți un Certificat de Urbanism și apoi comandați un proiect în baza căruia Primaria va va elibera o Autorizație de Construire.
Pentru aflarea limitelor parcelei, luați planul cadastral cu care v-ați înscris în Cartea Funciara intabulat și un Ing topograf va va face o trasare a parcelei dvs. Cadastrale și astfel veți afla limitele exacte ale acesteia.
Mulțumesc
Pentru orice fel de gard am nevoie de autorizație? Va fi din țăruși și plasă. Nu am plan cadastral. Daca cer un extras cf pt informare, nu ar trebui sa fie in acesta? S-au făcut măsurători din satelit și la sol, acum 5 ani, dar nu am actualizat hârtiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cablu electric si stalp pe proprietatea personala libra_oradea libra_oradea Detin un teren la tara. Una din laturile terenului a fost pana recent delimitata de strada printr-un gard viu, deci limita de proprietate nu era foarte ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un duplex si cu teren intr-un complex de 8 vile care ... Marlen Marlene Marlen Marlene Am cumparat un duplex si cu teren intr-un complex de 8 vile care are drum de servitute. Duplexul este imprejmuit pe 3 parti cu gard, doar terenul din fata ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre vecini oldestwolf2000 oldestwolf2000 Buna seara ! Am si eu o intrebare. Am avut in spatele imobilului meu, ce se invecineaza cu al vecinului meu (aproximativ spate in spate) un gard din lemn ... (vezi toată discuția)