avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua.As dori sa stiu daca in cazul unei mamici din MAI care beneficiaza de indemnizatie de crestere copil de 85% este legal sa i se retina contravaloarea celor 4 zile de concediu fara plata dispuse de guvern. Mentionez ca mamica a fost de la 01-22.11.2009 in concediu postnatal, iar din 23.11.2009 in concediu crestere copil.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:11, 21 Decembrie 2009
Buna ziua,
atat in cazul concediului medical pre si post natal cat si in cazul concediului pentru crestere copil, contractul de munca este suspendat. Asadar, nu se poate umbla sau retine anumite zile, atata timp cat angajata este suspendata si nu mai lucreaza.
Sa inteleg ca as avea castig de cauza 100% in cazul unei actiuni in instanta?
Care lege reglementeaza aceste aspecte?
Indemnizatia pentru cresterea copilului nu este platita de catre MAI , prin urmare nu are cum sa se opreasca bani din ea.
Poate din indemnizatia de maternitate sa se opreasca bani , intrucat aceasta este calculata din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.
Cu scuzele de rigoare,ce reprezinta indemnizatia de maternitate,care e diferenta intre aceasta si indemnizatie crestere copil?

Alte discuții în legătură

Cand pot sa intru in concediu prenatal? mihaelatucaliuc mihaelatucaliuc Buna seara, As dori sa stiu, in conditiile unei sarcini normale, cand se poate intra in prenatal? Legea prevede 63 zile inainte de nastere si 63 zile dupa, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal iuliaiulia01 iuliaiulia01 Buna ziua, care este durata minima a concediului prenatal, respectiv postnatal? in acest timp se plateste indemnizatie, in ce procentaj? si cine o suporta ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal roxana09 roxana09 in cazul in care societatea isi suspenda activitatea mai pot introduce concediu prenatal? am 27 de saptamani de sarcina, iar societatea urmeaza sa isi suspende ... (vezi toată discuția)